Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” vairs nav atļauts lietot ASV valdības ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Pasaulē populārais sociālais tīkls “TikTok” jau labu atrodas ASV valdības stingrā uzraudzībā sakarā ar bažām par spiegošanu no Ķīnas puses. Lai gan līdz šim lietotne nav tikusi aizliegta ASV, valdība nešķiet apmierināta ar tās izmantošanu, ko pastiprināja nesenais atklājums, ka “TikTok” izspiegojis un ievācis datus par vairākiem “Forbes” žurnālistiem. Ņemot to visu vērā, ASV Pārstāvju palāta nolēmusi, ka valdības ierīcēs nav atļauts instalēt un izmantot “TikTok”.

    Ziņots, ka ASV Pārstāvju palāta otrdien apstiprināja, ka aizliegusi “TikTok” no ASV valdības ierīcēm. Tas nozīmē, ka neviens vairs nevar instalēt un izmantot šo sociālo tīklu valdības ierīcēs. Saskaņā ar Pārstāvju palātas teikto šāds lēmums pieņemts, jo “TikTok” rada augstus drošības riskus, kas saistīti ar spiegošanu no “TikTok” mātesuzņēmuma “ByteDance” puses.

    Reklāma

    Lai gan “TikTok” aizliegums neskar parastos lietotājus, šāds solis no ASV Pārstāvju palātas raisa lielas diskusijas par lietotnes pilnīgu aizliegumu ASV. Šeit jāpiezīmē, ka jau 2020. gadā toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par plāniem aizliegt “TikTok” ASV, kuri gan nerealizējās. Savukārt šī gada sākumā Federālā komunikāciju komisija ieteica gan “Apple”, gan “Google” izņemt “TikTok” no saviem lietotņu veikaliem.

    Tikmēr “ByteDance” iepriekš apstiprinājis, ka daži no Ķīnas darbiniekiem var piekļūt datiem par “TikTok” lietotājiem ASV, par ko tiem piemērota stingra drošības kontrole. Lai kaut cik mazinātu satraukumu ASV amatpersonu vidū, uzņēmums datus par ASV lietotājiem kādu laiku jau glabā “Oracle” datu centros ASV.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    29.12.2022 19:02

    > uzņēmums datus par ASV lietotājiem kādu laiku jau glabā “Oracle”

    fun fact meme: lielākā privāto datu bāze nepieder nedz Google, nedz Apple, nedz Microsoft vai pat CCP. lielākā bāze pieder Oracle.

    Reklāma