Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Federālās komunikāciju komisijas pārstāvis aicina “Apple” un “Google” aizliegt “TikTok”

    Jaunākie raksti

    Ziņots, ka šīs nedēļas iesākumā Federālā komunikāciju komisija (Federal Communications Commission – FCC) ir lūgusi “Apple” un “Google” izņemt “TikTok” no saviem lietotņu veikaliem “slēptas datu prakses” dēļ. Šajā četru lappušu garajā vēstulē FCC pārstāvis norādījis, ka “TikTok” nav video koplietošanas platforma, bet gan Ķīnas valdības uzraudzības rīks.

    Norādīts, ka FCC komisārs Brendans Kārs bijis šīs vēstules iniciators un adresējis to konkrēti Timam Kukam un Sundaram Pičai. Viņš iesniedzis šo pieprasījumu nedēļu pēc tam, kad izskanēja runas, ka “TikTok” darbiniekiem Ķīnā ir bijusi piekļuve ASV lietotāju datiem. Pats “TikTok” gan šos apgalvojums ir noliedzis.

    Reklāma

    Kārs savā vēstulē uzsvēris, ka “TikTok”, izmantojot lietotņu veikalus, ir pieejams miljoniem amerikāņu. Lietotne apkopo milzīgus sensitīvu datu masīvus par šiem lietotājiem. “TikTok” pieder Pekinā bāzētajai “ByteDance” — uzņēmumam, ko kontrolē Ķīnas komunistu partija un kam saskaņā ar Ķīnas tiesību aktiem ir jāievēro uzraudzības prasības. Viņš uzsvēris, ka “TikTok” rada nepieņemamus ASV drošības riskus.

    “TikTok” nav vilcinājies un atbildējis uz apgalvojumu, ka darbiniekiem Ķīnā līdz 2022. janvārim bija piekļuve ASV lietotāju datiem. Uzņēmums norāda, ka pārvieto visus ASV lietotāju datus uz “Oracle” serveriem, kas atrodas šajā valstī. Vienlaikus dublēšanai izmanto ASV un Singapūras serverus. Taču nākotnē plāno pilnībā pāriet uz “Oracle” mākoņserveriem.

    Jāpiebilst, ka jau Donalda Trampa valdīšanas laikā “TikTok” bija problēmas ar palikšanu ASV tirgū. Tramps pat solīja aizliegt “TikTok”, jo šī lietotne apdraudot nacionālo drošību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    01.07.2022 18:33

    Viens pluss no šī rīka ir. Tas tieši parāda, kuri no taviem draugiem un paziņām ir stulbi.

    Reklāma