Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpinoties “TikTok” aizliegumiem, uzņēmums varētu atdalīties no “ByteDance”

    Jaunākie raksti

    Esam jau rakstījuši, ka bažās par datu nonākšanu Ķīnas rokās, valdības vairākās valstīs ir aizliegušas saviem darbiniekiem darba ierīcēs instalēt un izmantot “TikTok“. To vidū ir ASV, Kanāda, arī Eiropas Komisija. Līdzīgu lēmumu šonedēļ pieņēma Lielbritānijas valdība. Arī šajā gadījumā iemesli bija līdzīgi – “TikTok” rada augstus drošības riskus, kas saistīti ar spiegošanu no tā mātesuzņēmuma “ByteDance” puses. Baidoties par savu turpmāko eksistenci, “TikTok” pieļauj domu atdalīties no “ByteDance”.

    Pagaidām neatklāti avoti ziņojuši, ka “TikTok” iekšējā vadība ir apspriedusi atdalīšanos un saišu saraušanu ar savu mātesuzņēmumu “ByteDance”. Ja šie plāni tiks īstenoti, “TikTok” nonāktu biržā vai tiktu pārdots. Šajā gadījumā pārdošana būtu izaicinājums, jo uzņēmuma vērtība sasniedz teju 50 miljardus ASV dolāru.

    Reklāma

    Protams, šāda atdalīšanās vērtējama drīzāk kā izmisīga rīcība no “TikTok” puses, ko uzņēmums īstenotu vien tad, ja arvien vairāk valdību aizliegtu lietotni un šo aizliegumu izvērstu krietni plašākā mērogā. Vienlaikus “TikTok” jau vairākkārt mierina satrauktos valdību pārstāvju prātus, sakot, ka, piemēram, ASV lietotāju datus glabā nevis Ķīnā, bet “Oracle” datu centros ASV. Tomēr ASV tas īsti nepārliecina, ņemot vērā ziņas, ka “TikTok” iepriekš ievācis atsevišķu ASV amatpersonu atrašanās vietas datus.

    “TikTok” pārstāve Maurīna Šanahana norādījusi, ka ASV lietotāju kontekstā labākais ceļš, lai mazinātu bažas par datu drošību, ir caurspīdīga, ASV balstīta lietotāju datu un sistēmu aizsardzība ar spēcīgu trešās puses uzraudzību, pārbaudi un verifikāciju. Tikmēr pretējās puses izteikušās, ka “TikTok” lietotne būtu pilnībā jāpārveido tā, lai Ķīna nevarētu piekļūt lietotāju datiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Upenieks
    16.03.2023 11:34

    Kaut kā mulsina visi šie ierobežojumi ar to, kur datiem jāglabājas. Kāda starpība ķīniešu spiegam pieslēgties pie servera ASV vai Ķīnā, varbūt Īrijā un darīt savus netīros darbus?

    Biteme
    16.03.2023 12:29

    Ja ir šādas bažas un aizdomīgi fakti, kāpēc nevar segmentēt servisus pēc reģioniem un EU un USA appstorēs nelikt tiktokus, un Ķīnā savukārt nepieejams jotubs. Katrs dzīvo pēc saviem likumiem un miers mājās.

    Reklāma