Web Analytics
More
    Reklāma

    Sekojot ASV un Eiropas piemēram, arī Kanāda ierobežo “TikTok” lietošanu valdības ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām jau rakstījām par Eiropas Komisijas (EK) lēmumu aizliegt darbiniekiem savās darba ierīcēs instalēt un izmantot “TikTok”. EK norādīja, ka šādā veidā vēlas mazināt kiberuzbrukumu riskus un deva mājienus, ka novēros arī “TikTok” konkurentu lietotnes. Sekojot šim, kā arī ASV piemēram, Kanādas valdība nupat paziņojusi, ka aizliedz saviem darbiniekiem profesionālajās ierīcēs izmantot “TikTok”.

    Ziņots, ka “TikTok” “tiks automātiski noņemts un bloķēta tā izmantošana visās valdības izdotajās mobilajās ierīcēs”. Oficiāli par šo jauno politiku Kanādas valdība ziņos šodien, 27. februārī, un tā oficiāli stāsies spēkā no 1. marta.

    Reklāma

    Kanādas valdības pārstāvji norāda, ka, “pārskatot mobilās lietotnes darbību saistībā ar pakalpojumu un digitālā satura politiku, tika konstatēts, ka “TikTok” datu vākšanas metodes var padarīt lietotājus neaizsargātus pret kiberuzbrukumiem”. Līdz ar to var secināt, ka Kanādu māc līdzīgas bažas kā kolēģus Eiropā un ASV, kuri arī satraucas, ka Ķīnas valdība ar “TikTok” starpniecību var piekļūt iedzīvotāju u.c. veida datiem.

    Tikmēr “TikTok” mātesuzņēmums “ByteDance” turpina taisnoties, ka Ķīnas valdība nevar piekļūt kā Kanādas, tā Eiropas lietotāju datiem, jo tie tiek glabāti ASV un Singapūrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma