Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija aizliedz darbiniekiem darba ierīcēs lietot “TikTok”

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada beigās jau rakstījām par to, ka “TikTok” aizliegts ASV valdības darbinieku ierīcēs. Šāds lēmums tika pamatots ar to, ka “TikTok” rada augstus drošības riskus, kas saistīti ar spiegošanu no tā mātesuzņēmuma “ByteDance”. Divus mēnešus vēlāk līdzīgu lēmumu pieņēmusi Eiropas Komisija (EK), kas darbiniekiem drošības apsvērumu dēļ aizliegusi korporatīvajās ierīcēs instalēt un lietot “TikTok”.

    EK ir izdevusi direktīvu, kas pieprasa darbiniekiem atinstalēt “TikTok” no savām darba ierīcēm. Tas pats attiecas arī uz personīgajām ierīcēm, ja tās tiek izmantotas darba vajadzībām. Savā paziņojumā EK uzsvērusi, ka šī soļa mērķis ir aizsargāt Komisiju pret kiberdrošības draudiem un darbībām, kas var veicināt kiberuzbrukumus. Vienlaikus EK liek nojaust, ka vēro arī “TikTok” konkurējošās lietotnes, kuras bažās par drošību var piemeklēt līdzīgs liktenis.

    Reklāma

    Līdz ar šo paziņojumu par “TikTok” aizliegumu savu darbinieku ierīcēs EK kļuvusi par jaunāko izpildvaru, kas šādu lēmumu pieņem. Bez jau minētās ASV valdības negatīvu attieksmi pret “TikTok” paudis arī Lielbritānijas parlaments, kas pērn palaida savu “TikTok” kontu, taču ātri to aizvēra bažās par datiem, kurus “ByteDance” varētu nodot Ķīnas valdībai. Pagaidām gan tas viss “TikTok” lielus zaudējumus nav nesis. Lietotni šobrīd izmanto vairāk nekā 1 miljards lietotāju, kas ir samērā iespaidīgi priekš sociālā tīkla.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma