Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” plāno izvērst darbību ārpus ASV

    Jaunākie raksti

    Tagad, kad uzņēmums “Virgin Galactic” veiksmīgi aizvadījis savu pirmo komerciālo lidojumu kosmosā un beidzot atvēris savu kosmosa tūrisma biznesu, sacensība šajā jomā kļuvusi saspringtāka nekā jebkad agrāk. Šobrīd “Virgin Galactic” lielākais konkurents šajā jomā ir Džefam Bezosam piederošais “Blue Origin“, kas ar kosmosa tūrismu nodarbojas mazliet ilgāk un tagad nolēmis šo biznesu izvērst ārpus ASV. Uzņēmums nesen paziņojis, ka plāno paplašināt savu darbību uz “Eiropu un ne tikai”.

    Līdz ar šiem plāniem paplašināt savu darbību ārpus ASV “Blue Origin” arī paziņojis, ka plāno būvēt jaunas raķešu palaišanas vietas, kuru lokācija pagaidām nav izvēlēta. Tāpat uzņēmums norāda, ka meklē iespējas iegādāties jaunus uzņēmumus un izveidot partnerattiecības ārpus ASV tādās jomās kā ražošana un programmatūras izstrāde.

    Reklāma

    “Blue Origin” izpilddirektors Bobs Smits uzsver, ka uzņēmums izvērtē dažādus ceļus, kā paplašināt savu darbību, kādus uzņēmumus iegādāties, lai labāk spētu apkalpot savus klientus. Piemēram, pērn “Blue Origin” iegādājās Ņujorkā bāzēto kosmosa robotikas uzņēmumu, kas izrādījies veiksmīgs pirkums, jo nesen no NASA saņēma 3,4 miljardu dolāru, lai uzbūvētu Mēness nolaišanās ierīci, ko paredzēts izmantot “Artemis 5” misijā, kuras ietvaros astronauti izkāps uz Mēness.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma