Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” jūnija beigās sāks piedāvāt komerciālus lidojumus kosmosā

    Jaunākie raksti

    Maija beigās rakstījām par to, ka kosmosa uzņēmums “Virgin Galactic” veiksmīgi aizvadījis pēdējo testa lidojumu ar kosmosa kuģi “VSS Unity” un sešu apkalpes locekļu dalību. Pēc vairāku gadu ilgiem sarežģījumiem gan finansiālā, gan tehniskā ziņā šis notikums ļāva kompānijai beidzot uzsākt kosmosa tūrisma biznesu. “Virgin Galactic” nupat paziņojusi, ka pirmais komerciālais lidojums kosmosā “Galactic 01” notiks jūnija beigās, precīzāk, laika posmā no 27. līdz 30. jūnijam.

    Zināms, ka pirmais “Virgin Galactic” klients, kas jūnija beigās dosies kosmosā, ir Itālijas Gaisa spēki un Nacionālā pētniecības padome, kas trīs cilvēku sastāvā veiks mikrogravitācijas izpēti. Paredzams, ka “Virgin Galactic” otrs komerciālais lidojums kosmosā norisināsies augusta beigās, un tajā piedalīsies privāta apkalpe. Uzņēmums plāno lidojumus kosmosā organizēt katru mēnesi, taču plašāka informācija par turpmākajām misijām vēl nav pieejama. Zināms, ka vismaz pirmie divi lidojumi tiks straumēti tiešraidē un būs skatāmi “Virgin Galactic” mājaslapā.

    Reklāma

    Lai nonāktu līdz šim punktam, bija jāpaiet teju desmit gadiem, kuru laikā “Virgin Galactic” saskārās ar virkni problēmu un izaicinājumiem. Uzņēmums savus pirmos “SpaceShipTwo” testa lidojumus pabeidza 2013. gadā. Taču 2014. gadā notika “VSS Enterprise” avārija, kuras rezultātā gāja bojā pilots, un “Virgin Galactic” iepauzēja savu darbību šajā jomā. Testi tika atsākti 2016. gadā, un jau 2018. gadā sasniegts kosmoss. 2021. gadā “Virgin Galactic” veica pirmo apkalpes misiju ar Ričardu Brensonu, kuras laikā mēroja ceļu līdz kosmosa robežai. Tiesa, pa šo laiku uzņēmums strādājis ar ievērojamiem zaudējumiem, kas 2022. gadā sasniedza pusmiljardu dolāru. Līdz ar to paies laiks, kamēr “Virgin Galactic” sāks strādāt ar peļņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kriptofasists
    20.06.2023 07:52

    Vienā virzienā varēs nopirkt?

    Reklāma