Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mercedes” un “Space Perspective” piedāvās ekskluzīvu ceļojumu gandrīz kosmosā

    Jaunākie raksti

    Attīstoties kosmosa tehnoloģijām, paveras arvien plašākas kosmosa tūrisma iespējas. Šobrīd lielākās kompānijas, kas piedāvā komerciālus lidojumus kosmosā, ir “Virgin Galactic” un “Blue Origin“. Vienlaikus ir vēl pāris spēlētāji, kas aktīvi gatavojas līdzīgu iespēju sniegšanai. Viens no tiem ir “Space Perspective“, kas izveidojis sadarbību ar autoražotāju “Mercedes”, lai jau nākamgad piedāvātu pieejamākus lidojumus gandrīz kosmosā.

    Plānots, ka pasažieri šo ceļojumu veiktu ar milzīgu balonu “SpaceBalloon”, kam pievienota spiediena kapsula “Spaceship Neptune”. Paredzēts, ka transportlīdzeklis sasniegs 100 000 pēdu jeb 30,5 km augstumu. Tas ir krietni zemāk par vietu, ko dēvē par kosmosa robežu, kas, pēc NASA, sākas 80,46 km augstumā. Savukārt pēc starptautiskajiem pieņēmumiem, kosmosa robeža sākas pie Kārmāna līnijas 100 km augstumā. Lai gan “Space Perspective” pasažieri šādu augstumu nesasniegs, viņi joprojām atradīsies kosmosa vidē, no kurienes varēs redzēt Zemes veidolu, kas labi izcelsies piķa melnumā.

    Reklāma

    Avots: Space Perspective

    Pats lidojums kopumā ilgs sešas stundas – divas – paceļoties, divas – nolaižoties un divas – lai vērotu elpu aizraujošos skatus 30,5 km augstumā. Tas ir salīdzinoši ilgs laiks, jo piemēram, tie paši “Virgin Galactic” un “Blue Origin” vērot apkārtni no maksimālā augstuma piedāvā vien pāris minūtes. Tiesa, šajos lidojumos pasažieri arī var izbaudīt bezsvara stāvokli, ko “Space Perspective” nenodrošina.

    Šis “Space Perspective” piedāvātais lidojums tiek uzskatīts par ļoti ekskluzīvu. Kopumā astoņi pasažieri baudīs lidojumu gaumīgi iekārtotā interjerā “Space Lounge”. Viņiem tiks nodrošināta biznesa klases apkalpošana, maltīte un kokteiļi lidojuma laikā, kas padarīs šo ceļojumu baudāmu dažādos veidos.

    Kāda tad ir “Mercedes” loma šajā visā? Uzņēmuma galvenais uzdevums būs nogādāt pasažierus līdz palaišanas vietai. Šim mērķim “Mercedes” piedāvās īpaši pielāgotus elektriskos transportlīdzekļus, ko radījis tam piederošais vācu luksusa auto ražotājs “Maybach”. “Maybach” pieskāriens būs redzams arī kapsulas interjera dizainā.

    Paredzēts, ka “Space Perspective” šogad turpinās izmēģinājuma lidojumus bez apkalpes un līdz nākamā gada beigām uzsāks komerciālus lidojumus. Līdz šim tiem pieteikušies 1650 interesenti, samaksājot 125 000 USD par sēdvietu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma