Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” veiksmīgi aizvadījis pirmo kosmosa tūrisma misiju

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu pūliņiem kompānijai “Virgin Galactic” beidzot izdevies oficiāli uzsākt kosmosa tūrisma biznesu. 10. augustā trīs maksājoši pasažieri devās ceļojumā uz kosmosa malu. Misija “Galactic 02” bija veiksmīga un devusi labu startu uzņēmumam organizēt regulāras kosmosa tūrisma misijas.

    “Virgin Galactic” nesējraķete “VMS Eve” pacēlās 8:30 pēc vietējā laika no uzņēmuma mītnes “Spaceport America” Ņūmeksikā. Kosmosa kuģī “VSS Unity” atradās trīs maksājoši pasažieri. Pirmais no tiem ir 80 gadus vecais bijušais olimpietis Džons Gudvins, kurš šo lidojumu gaidīja ļoti ilgi, nopērkot to tālajā 2005. gadā par 250 000 USD (tagad biļetes cena pieaugusi līdz 450 000 USD). Tajā laikā “Virgin Galactic” bija tikko dibināta, tāpēc bija jābūt ļoti lielai ticībai, ka šāds ceļojums vispār notiks. Tāpat “Galactic 02” misijā piedalījās labdarības izlozē laimējusī Keiša Šahafa, kura līdzi paņēma savu meitu Anastasiju Maijersu.

    Reklāma

    Avots: Virgin Galactic

    “VSS Unity” maksimālais augstums lidojuma laikā sasniedza 88,5 km, kas ir pāris kilometrus no Kārmāna līnijas, kas iezīmē kosmosa robežu. Pasažieriem bija iespēja baudīt elpu aizraujušus skatus uz Zemi, kā arī pāris minūtes atrasties bezsvara stāvoklī, pirms lidoja atpakaļ uz bāzi. Kopumā lidojums ilga 90 minūtes. Paredzēts, ka līdzīgi norisināsies arī turpmākie “Virgin Galactic” komerciālie kosmosa lidojumi. Galīgais uzņēmuma mērķis ir veikt 400 kosmosa lidojumus gadā.

    Teorētiski “Galactic 02” bija kompānijas otrais komerciālais lidojums kosmosā. Taču pirmajā misijā “Galactic 01”, kas norisinājās jūnija beigās, piedalījās Itālijas Gaisa spēki, un tā bija fokusēta uz pētniecību, nevis kosmosa tūrismu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.08.2023 13:29

    Akciju cena nekāpj debesīs, laikam investori neredz perspektīvas izaugsmei!

    Reklāma