Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” plāno veikt 400 lidojumus gadā, izmantojot divus jaunus kosmosa kuģus

    Jaunākie raksti

    Beidzot kādas jaunas un patīkamas ziņas no miljardiera Ričarda Brensona vadītās kosmosa kompānijas “Virgin Galactic“. Uzņēmums cer izvērsties kosmosa tūrisma jomā un sadarbībā ar kompānijām “Boeing” un tā meitasuzņēmumu “Aurora Flight Sciences” līdz 2025. gadam plāno uzbūvēt divus jaunus “mātes kuģus”, kas ar raķetēm darbināmas kosmosa lidmašīnas pacels augstumā. Tas dos iespēju “Virgin Galactic” veikt pat 400 kosmosa lidojumus gadā.

    Paziņojumā presei “Virgin Galactic” izpilddirektors Maikls Kolglaziers norādīja, ka šos  lidaparātus būs vieglāk uzbūvēt, uzturēt un tie ļaus veikt krietni vairāk misiju. Paredzēts, ka gada laikā uzņēmums ar tiem spēs veikt 400 kosmosa lidojumus jeb katru dienu vismaz vienu.

    Avots: Virgin Galactic

    Jāpiezīmē, ka “Virgin Galactic” misijām šobrīd izmanto savu “mātes kuģi” “VMS Eve”, kas savus pienākumus pilda jau kopš 2008. gada. Tā kā uzņēmums vēlas krietni paplašināt savu darbību kosmosa tūrisma jomā, ir nepieciešami svaigi spēki. Jaunie lidaparāti tiks veidoti uz “VMS Eve” bāzes. “Virgin Galactic” pārstāvis norādījis, ka tie apzīmē “VMS Eve” evolūciju nevis pārprojektēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma