Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” atkal saskaras ar problēmām, kas aizkavēs komerciālo misiju uzsākšanu

    Jaunākie raksti

    Ilgu laiku nekas netika dzirdēts par miljardiera Ričarda Brensona vadīto kompāniju “Virgin Galactic”. Uzņēmums šobrīd aktīvi strādā gan pie saviem kosmosa kuģiem, gan kosmosa tūrisma pakalpojumu uzsākšanas. Šajā sakarā “Virgin Galactic” iepriekš informējis, ka pirmās komerciālās misijas plāno veikt šī gada beigās. Tas būtu liels solis uz priekšu uzņēmumam, kam kosmosa tūrisma uzsākšanu vairākkārt aizkavējuši dažādi sarežģījumi. Taču nu paziņots, ka piegādes ķēdes un darbaspēka ierobežojumu dēļ komerciālu pasažieru lidojumus kosmosā nāksies atkal atlikt.

    Uzņēmums paziņoja, ka tā vietā, lai kosmosa tūrisma pakalpojumus sāktu piedāvāt šī gada 4. ceturksnī, kā tas bija plānots, tagad maksājošie pasažieri varēs baudīt kosmosa labumus ne agrāk kā 2023. gada 1. ceturksnī.

    Reklāma

    Nesen publicētā paziņojumā “Virgin Galactic” izpilddirektors Maikls Kolglaziers (Michael Colglazier) informēja, ka uzņēmums aktīvi strādā pie uzņēmējdarbības paplašināšanas un nākotnes flotes attīstīšanas, investējot digitālajās ražošanas tehnoloģijās un izstrādājot komerciālo stratēģiju. Taču, ņemot vērā sarežģījumus, kas saistās ar piegādes ķēdi un darbaspēka noslodzi, uzņēmums kosmosa augstumos plāno atgriezties vien šī gada beigās, savukārt komerciālus lidojumus cer uzsākt nākamā gada sākumā.

    Jāpiezīmē, ka “Virgin Galactic” no 16. februāra ikvienam interesentam piedāvā iegādāties biļeti 90 minūšu ilgam lidojumam kosmosā. Skaidrs, ka šis nebūs nekāds lētais prieks, jo par biļeti jāatdod teju pusmiljons dolāru jeb 450 000 USD. Uzņēmums arī publicējis video ar nelielu ieskatu šajā piedzīvojumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma