Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” atlaiž 18% darbinieku, koncentrēsies uz jaunu kosmosa kuģu ražošanu

    Jaunākie raksti

    2023. gads kosmosa kompānijai “Virgin Galactic” bijis diezgan veiksmīgs. Uzņēmums augustā aizvadīja savu pirmo kosmosa tūrisma misiju un šogad kopumā veicis piecus komerciālus lidojumus kosmosā. Vienlaikus nākamgad “Virgin Galactic” šajā jomā vēlas piebremzēt, lai pēc tam ar jauniem kosmosa kuģiem un daudzkārt lielāku jaudu veiktu lidojumus kosmosā katru nedēļu. Taču, lai to panāktu, ir vajadzīgas papildus finanses, ko uzņēmums cer iegūt uz darbinieku atlaišanas rēķina.

    “Virgin Galactic” izpilddirektors Maikls Kolgleizers nedēļas sākumā e-pastā darbiniekiem atklājis, ka plāno atlaist 18% no darbaspēka jeb 185 strādājošos. Sagaidāms, ka šāda rīcība ļaus uzņēmumam ietaupīt ap 25 miljonus ASV dolāru, kas tiks novirzīti jaunu kosmosa kuģu būvēšanai. Runa ir par “Delta” klases kosmosa kuģiem, kurus Kolgleizers dēvē par nākamo uzņēmuma rentabilitātes un izaugsmes virzītājspēku. Tieši tāpēc esot jākoncentrē visi spēki uz to nodošanu ekspluatācijā.

    Reklāma

    Uzņēmums nākamgad plāno atvērt jaunu rūpnīcu, kur ik gadu cer saražot sešus kosmosa kuģus. Tā kā plāni ir lieli, “Virgin Galactic” 2024. gadā apturēs komerciālus lidojumus kosmosā un koncentrēsies uz “Delta” klases kosmosa kuģu ražošanu. Ar tiem varēs vienlaicīgi pārvadāt sešus pasažierus. Lidojumus ar šiem kosmosa kuģiem plānots veikt katru nedēļu, taču gada laikā ar visiem kopā plānots veikt 400 pacelšanās. Kolgleizers atklājis, ka 2025. gadā paredzēta “Delta” testēšana, lai jau 2026. gadā varētu veikt pirmos lidojumus ar jaunajiem kosmosa kuģiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma