Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” atgriežas ierindā un jau maija beigās plāno apkalpes misiju

    Jaunākie raksti

    Miljardiera Ričarda Brensona dibinātais kosmosa tūrisma uzņēmums “Virgin Galactic” labu laiku klusējis. Kompānija vairākus gadus atlika kosmosa tūrisma misijas, taču pērn jūlijā paziņoja, ka plāno veikt 400 kosmosa lidojumus gadā, kas acīmredzot netiek īstenots. Pēc ilgāka laika “Virgin Galactic” beidzot paziņojis, ka jau maija beigās plāno veikt pirmo apkalpes misiju pēdējo trīs gadu laikā jeb kopš 2021. gada jūlija.

    Kompānija informējusi, ka maija beigās kosmosā plāno nosūtīt četru cilvēku apkalpi. Misijas galvenais mērķis ir pārbaudīt kosmosa kuģa veiktspēju un astronautu spējas pirms oficiālās komercpakalpojumu piedāvāšanas šī gada jūlijā. Šeit jāpiezīmē, ka “Virgin Galactic” jau vairākas reizes atlikusi kosmosa tūrisma uzsākšanu, neskatoties uz to, ka pirmās biļetes par teju pusmiljonu dolāru jau sen kā rezervētas.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Virgin Galactic” cilvēkus pirmo reizi kosmosā nogādāja 2021. gada jūlijā, kad Zemi no kosmosa augstumiem devās vērot arī pats Brensons. Lai arī šis bija liels panākums un signalizēja par drīzu kosmosa tūrisma uzsākšanu, uzņēmums kopš tā laika saskāries ar dažādām problēmām, kas liedza īstenot šos plānus. Dažas no tām saistītas ar tehniskās ķibelēm, citas ar finansējuma trūkumu. Būtiski, ka kopš 2018. gada uzņēmums cietis 1,5 miljardu dolāru lielus zaudējumus, kas turpina pieaugt. Jācer, ka maija beigās plānotā misija uzņēmumam izdosies

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma