Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričarda Brensona “Virgin Orbit” oficiāli iesniedz bankrota pieteikumu

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām jau ziņojām, ka miljardiera Ričarda Brensona satelītu palaišanas uzņēmumam “Virgin Orbit” neklājas viegli. Kompānija paziņoja, ka atlaiž 85% darbinieku un pārskatāmā nākotnē darbību neturpinās. Nupat arī apstiprināts, ka “Virgin Orbit” nākotnes nebūs – uzņēmums iesniedzis bankrota pieteikumu, nespējot nodrošināt pietiekamu finansējumu darbības turpināšanai.

    “Virgin Orbit” izpilddirektors Dens Hārts savā paziņojumā informēja, ka bankrota pieteikšana esot labākais ceļš, lai pēcāk uzņēmumu varētu pārdot veiksmīgāk, saglabājot pēc iespējas lielāku vērtību. “Virgin Orbit” bankrota pieteikumā norādīts, ka uz 2022. gada 30. septembri uzņēmumam pieder aktīvi ap 243 miljonu ASV dolāru vērtībā, savukārt kopējais parāds sasniedz 153,5 miljonus dolāru.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Virgin Orbit” tika dibināts 2017. gadā, kad tas atdalījās no kosmosa tūrisma uzņēmuma “Virgin Galactic“, kam arī ne pārāk labi šobrīd veicas. “Virgin Orbit” nodarbojās ar mazo satelītu palaišanu orbītā. Vēl šī gada sākumā uzņēmums mēģināja palaist 9 satelītus no Lielbritānijas, taču tā nesējraķetei neizdevās sasniegt orbītu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma