Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijas pirmais lidojums kosmosā piedzīvojis neveiksmi

    Jaunākie raksti

    9. janvārī ar neveiksmi beidzās Lielbritānijas lielākais notikums kosmosa jomā. Bija paredzēts, ka miljardiera Ričarda Brensona dibinātā kompānija “Virgin Orbit” no Kornvolas kosmodroma veiks pirmo orbitālo lidojumu kosmosā zem Lielbritānijas karoga. Misijas “Start Me Up” mērķis bija orbītā izvietot valdības un komerciālu klientu satelītus. Diemžēl šī satelītu misija beidzās ar neveiksmi.

    Nesējlidmašīna “Cosmic Girl”, kas ir pārveidots “Boeing 747-400” modelis, pacēlās pirmdien, 9. janvārī, ap 22 pēc vietējā laika. Tai bija piestiprināta raķete “LauncherOne”, kas veiksmīgi atdalījās aptuveni stundu pēc pacelšanās. “Virgin Orbit” pēc tam dalījās ar ierakstu “Twitter”, informējot, ka “LauncherOne” ir veiksmīgi sasniegusi orbītu. Taču vēlāk uzņēmums šo ierakstu dzēsa un paziņoja, ka misija piedzīvojusi neveiksmi un raķetei tomēr nav izdevies sasniegt orbītu. Pagaidām nav skaidrs, kas vainojams šajā neveiksmē.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka satelītu misijas “Start Me Up” mērķis bija orbītā izvietot deviņus satelītus no septiņiem klientiem – gan Lielbritānijas valdības, gan komerciālām vajadzībām. Misija bija ļoti svarīgs notikums ne tikai Lielbritānijai, bet arī “Virgin Orbit”, kam tas bija pirmais starptautiskais un pirmais komerciālais starts no Rietumeiropas. 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    11.01.2023 12:16

    Žēl, ka kosmosā kādam neiet.
    Bet laikam tie Lielie Boingi vairs nav vairs ekonomiski, jāšauj raķetes no tiem .

    Dindāls
    11.01.2023 12:22

    Būtu labāk ieguldijuši Skotijas terraformingā, nevis ākstijušies fossili dedzināt.
    Brīnos kā Grēta pa šitiem CO2 ražotājiem nesatraucas.

    oppo
    11.01.2023 14:31
    Reply to  Dindāls

    tev kļūda vārdā – dandālis*

    Reklāma