Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” jau atkal atliek kosmosa tūrisma uzsākšanu

    Jaunākie raksti

    Kamēr Džefa Bezosa vadītais uzņēmums “Blue Origin” jau labi ieskrējies kosmosa tūrisma jomā, 4. augustā aizvadot savu sesto komerciālo misiju šajos plašumos, kompānija “Virgin Galactic” uz šī fona izskatās arvien sliktāk. Lai arī abi uzņēmumi ir konkurenti, “Virgin Galactic” ir pamatīgi iepalicis, atkal un atkal atliekot kosmosa tūrisma uzsākšanu. Savā jaunākajā paziņojumā “Virgin Galactic” informē, ka komerciālus lidojumus kosmosā piedāvās ne agrāk kā 2023. gada vasarā.

    Iepriekš bija paredzēts, ka uzņēmums savas komerciālās misijas sāks piedāvāt ne agrāk šī gada nogalē. Savukārt maijā “Virgin Galactic” paziņoja, ka piegādes ķēdes un darbinieku noslodzes dēļ privātus pasažierus kosmosā nogādās sākot ar 2023. gada 1. ceturksni. Taču nu uzņēmums paziņojis, ka kosmosa tūrismu uzsāks ne agrāk kā 2023. gada 2. ceturksnī. Sāku jau ticēt tam, ka beigās šis datums tiks pārlikts uz 2024. gadu.

    Reklāma

    Kā galveno iemeslu tam uzņēmums min mātes kuģa “VMS Eve” uzlabošanas programmas pagarinājumu. “VMS Eve” ir palaišanas sistēmas būtiska sastāvdaļa, kas ceļ augšup kosmosa kuģi “VSS Unity” kosmosa kuģi. Šī programma tika uzsākta 7. jūlijā ar mērķi uzlabot lidojumu biežumu, kā arī “uzticamību, paredzamību un izturību”.

    “Virgin Galactic” arī paziņoja, ka strādā pie jauna kosmosa kuģa “VSS Imagine”, ar ko paredzēts veikt pirmo testa lidojumu 2023. gada 1. ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma