Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” šonedēļ veiks sesto komerciālo misiju kosmosā

    Jaunākie raksti

    Pagājuši teju divi mēneši kopš kompānijas “Blue Origin” pēdējās rīkotās komerciālās misijas kosmosā. Tā kā šādas izpriecas ir visai pieprasītas, uzņēmums dīkā nesēž un centīgi gatavojas jau nākamajam šādam lidojumam, kas norisināsies šonedēļ, 4. augustā, 9:30 pēc vietējā laika.

    Gaidāmais lidojums būs “Blue Origin” kopumā nu jau sestā komerciālā misija kosmosā. Tā kā ierasts tiks veikta ar kosmosa kuģi “New Shepard”, kam tas kopumā būs 22. starts, tāpēc arī misijas nosaukums ir “NS-22”.

    Reklāma

    Zināms, ka misijā “NS-22” piedalīsies inženiere Sāra Sebrija (Sara Sabry), uzņēmējs Mario Fereira (Mário Ferreira), kuri attiecīgi būs pirmie no ēģiptiešiem un portugāļiem, kuri dosies kosmosa plašumos. Viņiem pievienosies alpīniste Vanesa O’Braiena (Vanessa O’Brien), kura saviem sasniegumiem – planētas augstākā punkta Everesta iekarošanai un zemākā punkta – Čelendžera dzelmes sasniegšanai – pievienos arī Karmāna līnijas šķērsošanu jeb nokļūšanu kosmosā. Apkalpē atradīsies arī ASV populāra “Youtube” kanāla “Dude Perfect” līdzradītājs Kobijs Kotons (Coby Cotton), telekomunikāciju vadītājs Stīvs Jangs (Steve Young), kā arī Klints Kellijs III, pateicoties kuram tika radīta tehnoloģiju bāze, kas pavēra ceļu uz moderniem pašbraucošiem autonomiem transportlīdzekļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma