Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” veicis jau piekto komerciālo misiju kosmosā

    Jaunākie raksti

    No kosmosa nozares redzesloka nekur nav pazudusi kompānija “Blue Origin”, kas pērn aktīvi veica kosmosa izpētes pasākumus un komerciālus lidojumus augstu, augstu virs Zemes. Arī šogad darbs šajā jomā turpinās, un nupat, 4. jūnijā, 16:00 pēc Latvijas laika “Blue Origin” kosmosa kuģis “New Shepard” veicis jau kārtējo ceļojumu līdz kosmosa malai.

    “Blue Origin” piektajā komerciālajā misijā “NS-21” piedalījās seši dalībnieki. Pirmā no tiem – 26 gadus vecā inženiere un bijusī NASA izmēģinājumu vadītāja Katja Ečazareta (Katya Echazarreta), kura kļuva par jaunāko amerikānieti, kura lidojusi kosmosā. Tāpat misijā piedalījās civilās ražošanas inženieris Viktors Korea Hespanha (Victor Correa Hespanha), pilots Hamišs Hārdings (Hamish Harding), privātā kapitāla uzņēmuma “Insight Equity” līdzdibinātājs Viktors Veskovo (Victor Vescovo), “Dream Variation Ventures” līdzdibinātājs Džeisons Robinsons (Jaison Robinson) un investors Evans Diks (Evan Dick).

    Jāatgādina, ka “Blue Origin” pirmais komerciālais lidojums kosmosā notika pagājušā gada jūlijā. Tajā piedalījās uzņēmuma vadītājs Džefs Bezoss, viņa brālis Marks, kā arī tolaik 18 gadus jaunais Olivers Deimens un 82 gadus vecā Vollija Fanka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    06.06.2022 15:17

    “17 gadus vecā inženiere”… ātri gan tie amerikāņi mācās ;)

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Elektriķis
    06.06.2022 15:30
    Reply to  digitalk

    Pie tam viņa jau ir bijusi vadītāja…mums ir darīšana ar brīnumbērnu.

    Igors
    06.06.2022 16:38
    Reply to  digitalk

    Vispār jau viņa ir 26 gadus jauna. https://www.shethepeople.tv/news/who-is-katya-echazarreta/

    Reklāma