Web Analytics
More
    Reklāma

    Džefs Bezoss vairāk pievērsies savam “Blue Origin”, atvēlot tam divas pēcpusdienas nedēļā

    Jaunākie raksti

    Medijos izplatījusies ziņa, ka kādreizējais “Amazon” izpilddirektors un kosmosa kompānijas “Blue Origin” vadītājs Džefs Bezoss sācis vairāk uzmanības veltīt savam kosmosa lolojumam. Ja agrāk tās bija tikai trešdienu pēcpusdienas, tad šobrīd viņš pie “Blue Origin” strādā arī otrdienu pēcpusdienās. Faktiski tas nozīmē, ka miljardieris divreiz vairāk laika velta savai kosmosa kompānijai. Tas ir saprotams, jo uzņēmums jūlijā veiksmīgi aizvadīja pirmo komerciālo lidojumu kosmosā, un līdzīgi notikumi ieplānoti visam atlikušajam gadam.

    Bezoss jūlijā atkāpās no “Amazon” izpilddirektora amata, bet joprojām atrodas valdē un informējis, ka turpinās iesaistīties nozīmīgās kompānijas iniciatīvās. Vienlaikus viņš norādījis, ka arvien vairāk laika nepieciešams veltīt savam projektam “Blue Origin”. Jau kādā 2018. gada intervijā miljardieris uzsvēris, ka nevis “Amazon, bet gan “Blue Origin” viņam esot “vissvarīgākais darbs”. Bezoss arī izteicies, ka ik gadu pārdod miljardu dolāru vērtas “Amazon” akcijas, lai finansētu “Blue Origin”.

    Reklāma

    Lai vai kā, vismaz man nav saprotams, kādēļ Bezoss “Blue Origin” pievēršas tik maz. Divas pēcpusdienas nedēļā nešķiet pietiekošs laiks, ko veltīt uzņēmumam, kurš visā pilnībā koncentrējas uz kosmosa tūrisma izvēršanu jau nākamgad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ggggg
    29.09.2021 09:47

    “Lai vai kā, vismaz man nav saprotams, kādēļ Bezoss “Blue Origin” pievēršas tik maz. Divas pēcpusdienas nedēļā nešķiet pietiekošs laiks, ko veltīt uzņēmumam, kurš visā pilnībā koncentrējas uz kosmosa tūrisma izvēršanu jau nākamgad.”

    Tas noteikti ir saistīts ar Bezosa agrākajiem izteikumiem, ka viņš atbalsta skaitā maz, bet trāpīgu lēmumu pieņemšanu no uzņēmuma vadības puses. Strādāt vairāk nenozīmē strādāt kvalitatīvi. Kā arī – gan jau Blue Origin sastāv no daudziem gudriem inženieriem, kuriem Bezosu nevajag katru dienu. :)

    Last edited 2 years ago by ggggg
    digitalk
    29.09.2021 21:01
    Reply to  ggggg

    ja zini tikai biznesu, tad īsti iesaistīties procesā arī nevari. ne velti Masks bieži iebliež kādu sakarīgu komentāru tviterī, zināšanas ļauj saprast, ko viņa inženieri dara.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    digitalk
    29.09.2021 21:12

    kurš neprot strādāt — tas māca.
    kurš neprot mācīt — tas vada.

    :D

    ggggg
    29.09.2021 21:54

    Varbūt Bezoss katru vakaru lūkojas zvaigznēs, sēžot uz terasītes un malko siltu zāļu tēju ar dzērvenēm, un domā par nākotnes plāniem kosmosa biznesa jomā, tikai šo laiku neviens darba laikā neieskaita. :>
    Bet ja nopietni – gan jau viņa sistēma strādā, ja jau.. strādā. Mani pašu no SpaceX vai Blue Origin ofisa telpām varētu izdabūt tikai ar apsardzi.

    Last edited 2 years ago by ggggg
    Krotow
    29.09.2021 22:29
    Reply to  ggggg

    Vispirms tiec tur iekšā garām apsardzei :P

    digitalk
    30.09.2021 03:13
    Reply to  Krotow

    un kurš teica, ka @ggggg nevar? ;)

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reklāma