Web Analytics
More
    Reklāma

    Džefs Bezoss atkāpsies no Amazon CEO amata

    Jaunākie raksti

    Internetveikala giganta Amazon vadītājs Džefs Bezoss paziņojis par to, ka šī gada trešajā ceturksnī atkāpsies no uzņēmuma vadītāja amata, nododot to savam kolēģim Endijam Džesī (Andy Jassy), kas līdz šim vadīja Amazon Web Services (AWS) biznesu. Bezoss joprojām būs daļa no valdes, kā arī viņam pieder lielākā daļa uzņēmuma akciju, tāpēc joprojām tiks saglabāta šāda veida kontrole pār Amazon notiekošo.

    Kā norāda pats Bezoss, tad ir pienācis laiks, kad viņš vēlas savu laiku un bagātību ieguldīt jaunos projektos, piemēram, Day 1 Fund, Bezos Earth Fund un SpaceX konkurentā Blue Origin, kuram jāgatavojas NASA piegādāt Mēness nolaišanās moduli Džefs Bezoss šajā amatā pavadījis 27 gadus, kad 1994. gadā dibināja Amazon kā grāmatu tirdzniecības vietu internetā, kas šo gadu laikā izaugusi par e-komercijas gigantu. Tāpat radīti tādi produkti kā viedie skaļruņi Echo un e-grāmatu lasīšanas iekārta Kindle. Papildus tam ļoti populārs ir Amazon Prime serviss, un šobrīd savas pozīcijas nostiprina mākoņpakalpojumu serviss Amazon Web Services (AWS).

    Reklāma

    Tieši nākamais CEO būs līdzšinējais AWS CEO Endijs Džesijs, kurš Amazon grupā darbojas jau no 1997. gada. Tas norāda uz to, ka kopējā uzņēmuma nākotne būs cieši saistīta tieši ar šiem mākoņpakalpojumiem, un ka uz to tiks likti nākotnes akcenti. Jau šobrīd ļoti daudz un dažādi servisi darbojas tieši AWS, norādot uz tā popularitāti un ietekmi tirgū.

    Džefa Bezosa bagātība šobrīd tiek lēsta 180 miljardu dolāru apjomā, ļaujot viņam būs bagātākajam cilvēkam pasaulē, bet Amazon vērtība ir 1,7 triljoni dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma