Web Analytics
More
    Reklāma

    Džefs Bezoss ar Blue Moon sola nogādāt cilvēkus uz Mēness

    Jaunākie raksti

    Pasaulē bagātākais cilvēks (vismaz pirms šķiršanās, kur viņa bijušajai sievai pienāksies 25% no tiešsaistes tirdzniecības uzņēmuma Amazon akcijām) tikko izziņojis, ka grasās atgriezt uz Mēness virsmas cilvēkus. Starp 1969. un 1976. gadu uz Mēness pabija 12 cilvēki, pēcāk interese (un arī finansējums) par Zemes pavadoņa apmeklējumiem izsīka.

    2000. gadā Bezoss dibināja un finansēja kosmiskās aviācijas projektēšanas un ražošanas uzņēmumu Blue Origin, 2015. gadā uzsāka testa lidojumus kosmosā un plāno plāno dažādu komerciālu cilvēka lidojumu attīstīšanu nākotnē. Blue Origin šobrīd izstrādā jaunu dzinēju BE-7, ar to būs iespējams uz Mēnesi nosūtīt cilvēkus, kravas un nepieciešamo tehniku.

    Reklāma

    Blue Origin spēšot pacelt gaisā un līdz Mēnesim nogādāt 3.6 tonnas ar kravu. Tiekot strādāts arī pie iespējas pacelt izplatījumā 6.5 tonnas ar kravu.

    Lai arī nekādi konkrēti datumi netiek minēti, tiek uzskatīts, ka Blue Origin grasās cilvēkus uz Mēnesi nogādāt 2024. gadā.

    Blue Moon grasās būt pirmie, kas parāda, ka ar atrašanos uz Mēness var veidot pelnošu biznesu. Bezoss minēja arī iespēju no Mēness iegūt derīgos izrakteņus un veidot tur ražošanu, jo, lai no Mēness virsmas kaut ko nogādātu izplatījumā, nepieciešams 24 reizes mazāks enerģijas patēriņš. Teorētiski startēt dažādus kosmosa projektus (piemēram, satelītus) no Mēness būtu daudz izdevīgāk. Atliek vien satelītus uz Mēness saražot. Nieki!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    10.05.2019 22:22
    Roberts Smitins
    12.05.2019 09:43
    Reply to  digitalk

    Noskatījos video. Interesanti. Neizskatījās, ka tas Amazon īpašnieks pa pjaņu to visu stāstītu. Neizkatījās, ka arī jokotu. It kā ļoti optimistisks viņam skatījums uz tuvāko cilvēces nākotni. Tas labi, ka cilvēks = IR pozitīvs optimists!

    digitalk
    12.05.2019 19:03

    ironiski, ka Bezoss publiski apliek konkurentu SpaceX un Masku, bet savas inovācijas spēj nodemonstrēt tikai datorgrafikas multenēs, tāpēc arī video pilns ar ironiskiem jociņiem.

    Roberts Smitins
    12.05.2019 21:24
    Reply to  digitalk

    Jap. Tas nu tā ir. Labu video ieliki. Paldies par linku!

    DMG
    13.05.2019 08:15

    Vakar tieši skatījos video par mūsu planētu un piesārņojumu, kas lidinās kosmosā. Jau šobrīd kosmosā lidinās neskaitāmi objekti, kas var uztaisīt pamatīgu caurumu kosmosa kuģī. Turpinoties viesiem šiem eksperimentiem to gružu tur paliks tikai vairāk. Nez kad kāds par šo jautājumu nopietni aizdomāsies. Citādāk izlidos kosmosā saskriesies ar kādu kosmisko kaku un ar to arī viss būs beidzies.

    digitalk
    13.05.2019 13:50
    Reply to  DMG

    spriežot pēc taviem jautājumiem, tas būs kāds pseidozinātnisko žurnālistu vai zaļo teroristu veidots video. aizdomājas jau sen un meklē risinājumus, pagaidām seko drazai un brīdina par iespējamajām sadursmēm, piemēram, SOCRATES.

    Reklāma