Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon Echo valda viedo skaļruņu tirgū

    Jaunākie raksti

    Amazon Echo viedā skaļruņa programma bijusi pie apvāršņa jau no 2010. gada ar pirmo reālo skaļruni pieejamu no 2014. gada, kad serviss sācis savu dominances un uzvaras gājienu, jo šobrīd tikai Google spēj tuvoties Amazon veikumam.

    Echo balss asistents 2019. gadā aizņēma 69,7% no kopējā tirgus, kamēr Google Home/Nest seko ar 31,7%, bet pārējie uzņēmumi sastāda 18,4%. Jā, kopsumma patiešām pārsniedz 100%, jo lietotāji izmanto dažādu brendu skaļruņus. Lieki piebilst, ka Apple HomePod, kurš šajā jomā ienāca kompānijas stilam atbilstoši ar pārliecinoši izpildījumu, dizainu un tehnisko specifikāciju, kam, protams, sekoja augsta cena vairāku simtu dolāru apmērā, atrodas to 18,4% skaitā. Tātad tehnoloģiju gigants kādā segmentā atrodas pie tās “citi” grupas, ne vadošo ierīču. Apple priekšā ir gan Xiaomi, gan Alibaba.

    Reklāma

    Tas lielākoties skaidrojams ar to, ka gan Amazon, gan Google piedāvā labas ierīces par zemu cenu, kas būtu pāris desmiti dolāru. Kā arī noteikti jāuzsver Amerikas fenomens, kur principā e-komercijā valda Amazon, attiecīgi ļaujot caur viedo skaļruni pasūtīt dažādas preces, atskaņot e-pastus un pārvaldīt citas viedās ierīces. Protams, mūzikas atskaņošana, izmantojot Amazon Prime servisu. Kompānija pat piedāvā speciālu pogu, kuru nospiežot uzreiz tiks pasūtīts iepakojums ar kolu, veļas pulveris vai tamlīdzīgiem sadzīves produktiem.

    Ja šobrīd šie skaļruņi piedzīvo tādu kā uzplaukumu un lielo interesi, tiek prognozēts, ka kopējie pārdošanas apjomi nozarē kritīsies, jo arvien vairāk atsevišķu produktu jau nāk ar iebūvētu balss vadību, kas atsevišķiem skaļruņiem liek zaudēt savu nozīmi. Pats tikai nesen esmu sācis izmantot Google Home Mini, kas ir visai patīkams un patiešām izdevīgs nieciņš, lai sajustu tuvāk šo viedo dzīvi. Savulaik arī Kristaps dalījās ar saviem iespaidiem par Google Home viedā skaļruņa izmantošanu.

    Avots: eMarketer

    Arī Samsung vēlējās pieteikt savu debiju šajā segmentā ar Galaxy Home skaļruni, taču izskatās, ka pienākot šim laikam, tas pat vairs nebūs tik aktuāli. Latvijas platuma grādos šī ierīce vismaz šobrīd nebūs pieejama, jo pagaidām tā ir pieejama noteiktos Āzijas tirgus reizē ar jauno Samsung S20 tālruni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    14.02.2020 13:53

    Man ir 3 amazon echo dot. Viens no tiem stāv dārzā, mitrumizturīgā kastē. Ērti, ja vēlies lai tas spēlē mūziku. Ir gan problēmas ar latviešu grupām, jo to nosaukumus alexa nekādi negrib atpazīt. Tad ir jāizmanto telefons.
    Echo dot var izmantot arī kā parastu bluetooth skaļruņi, bez smart funkcijām

    itanium
    14.02.2020 14:15
    Reply to  Tasesmues

    Man ir tikai viens Echo Dot, bet tam pašam vēl neesmu atradis jēdzīgu pielietojumu :/

    Krotow
    14.02.2020 14:16
    Reply to  Tasesmues

    Pažēlojies Tildei. Viņiem patīk par klienta naudu risināt problēmas runas atpazīšanā.

    Rudolfs
    14.02.2020 15:26
    Amazon fans
    14.02.2020 22:10

    Man arī ir divi Alexas skaļruņi,viens mazais – Dots un otrs ar nelielu ekrānu,var skatīties Amazon video. Patīk,ka vienlaicīgi vairākos skaļruņos var spēlēt vienu mūziku. Pati telefona aplikācija šiem skaļruņiem gan ne visai labi strādā, atjauninājumi iznāk,bet kaut kas īsti nav ar radio aplikācijām. Un protams Aleksa saprot tikai dažas valodas, latviešu protams var aizmirst.

    Reklāma