Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” oktobrī plāno nogādāt kosmosā 90 gadus veco “Star Trek” aktieri Viljamu Šatneru

    Attēls: TrekNews

    Jaunākie raksti

    Džefa Bezosa kompānija “Blue Origin”, šķiet, pamazām ieskrienas ar privātu pasažieru nogādāšanu kosmosā. Uzņēmumam tas veiksmīgi izdevās 20. jūlijā, kad četru cilvēku apkalpe ar kosmosa kuģi “New Shepard” sasniedza kosmosa plašumus. Pēc pāris mēnešiem uzņēmums gatavs nākamajam komerciālajam lidojumam. Tas solās būt ļoti īpašs, jo kosmosā plānots nogādāt 90 gadus veco kanādiešu aktieri Viljamu Šatneru (William Shatner), kurš filmējās zinātniskās fantastikas seriālā “Star Trek” (latviski – “Zvaigžņu ceļš”).

    Tie, kuri redzējuši šo leģendāro seriālu, iespējams, atcerēsies kapteini Kirku, ko atveidoja Viljams Šatners. Nu viņam būs iespēja nokļūt uz pavisam reāla kosmosa kuģa un ieraudzīt īstus kosmosa skatus. Pagaidām nav zināms, kas vēl pievienosies 90 gadus vecajam aktierim šajā apmēram 15 minūšu ilgajā piedzīvojumā. Līdz galam nav apstiprināts, taču, iespējams, par šo notikumu tiks uzņemta dokumentālā filma.

    Reklāma

    Šatners jau iepriekš izrādījis interesi, varētu teikt, sapņojis par došanos kosmosā. Viņš pērn “Twitter” pat ievietoja fotošopētu attēlu, kurā redzams ar uzvilktu astronauta tērpu. Šis ieraksts bija vairāk adresēts NASA ar mērķi Šatneru uzņemt SpaceX Crew Dragon Demo-2 apkalpē lidojumā uz Starptautisko kosmosa staciju.

    Ja oktobrī plānotais lidojums “Blue Origin” pavadībā tiešām notiks, tad Šatners kļūs par vecāko cilvēku, kurš pabijis kosmosā. Jāatgādina, ka šobrīd šis tituls pieder 82 gadus vecajai pilotu instruktorei Volijai Fankai, kura kopā ar Bezosu, viņa brāli Marku un komerciālo klientu 18 gadus jauno Oliveru Deimenu 20. jūlijā iekaroja kosmosa plašumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma