Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” raķete “Falcon 9” veikusi svarīgu misiju, četrus astronautus nogādājot SKS

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” raķete “Falcon 9” vakar 5:49 no rīta pēc vietējā laika no NASA Kenedija kosmosa centra uzsāka misiju “Crew-2” ar mērķi četrus astronautus nogādāt Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). Nepilna gada laikā šī bija “SpaceX” trešā šāda veida misija, vienlaikus pirmo reizi tika izmantota atkārtoti lietojamā “Crew Dragon” kapsula.

    Misija līdz šim izvērtusies veiksmīgi. Ceļojums tika uzsākts pretī skaidrām debesīm, un plānots, ka tas ilgs apmēram diennakti.

    Reklāma

    Kad apkalpe būs sekmīgi sasniegusi kosmosa staciju, tā pievienosies jau esošiem septiņiem astronautiem un pavadīs tur sešus mēnešus. Tikmēr 28. aprīlī četri astronauti, kas piedalījās “SpaceX” misijā “Crew-1”, ko uzsāka 2020. gada 15. novembrī, iekāps “Crew Dragon” kapsulā un dosies mājup pēc sešu mēnešu prombūtnes.

    Jāpiezīmē, ka šī “Crew-2” misija tika veikta “NASA Commercial Crew” programmas ietvaros. Tā kopumā ir trešā šāda misija saskaņā ar programmu, taču kā liecina nosaukums – otrā no sešām, kas jāveic tieši “SpaceX”. Pirmais lidojums uz SKS ar “SpaceX” dalību uzskatāms par testa braucienu un norisinājās pērnā gada maijā. Šajā sakarā jāatzīmē, ka 2014. gadā NASA uzņēmumam piešķīra 2.6 miljardus ASV dolāru par iesaisti šajā projektā.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    26.04.2021 11:54

    Nu ta beidzot krievu kosmosa spēkus varēs sūtīt pensijā! :D

    Reklāma