Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” iesūdz tiesā NASA un saasina cīņu par Mēness misijas līgumu

    Jaunākie raksti

    Džefa Bezosa vadītā “Blue Origin” spērusi platu soli tuvāk cīņā par iespēju piedalīties nozīmīgajā Mēness misijā. Kompānija iesūdzējusi tiesā NASA par to, ka tā “neatbilstoši un nelikumīgi novērtējusi” “Blue Origin” priekšlikumu par transportlīdzekli, kas nosēdinās astronautus uz Mēness.

    “Blue Origin” cīņa par Mēness misijas līgumu ilgst jau vairākus mēnešus. Aprīlī NASA izvēlējās “SpaceX”, kas par 2,9 miljardiem USD projektēs un izveidos transportlīdzekli, ar kura palīdzību nosēdinās kosmosa aģentūras astronautus uz Mēness. Toreiz par šo līgumu cīnījās arī “Blue Origin”, piedāvājot savas Mēness nolaišanās sistēmas “Blue Moon” pakalpojumus par 5,9 miljardiem USD. Uzņēmums acīmredzot vēl līdz šai dienai nav samierinājies ar zaudējumu. Kompānija visādi centās mainīt NASA domas, piedāvājot paņemt viņus “SpaceX” vietā un par to iedot divu miljardu atlaidi. Tāpat “Blue Origin” visādi centās pierādīt, ka viņu tehnoloģijas ir labākas par “SpaceX”. Tā kā līgumu tik vienkārši lauzt nevar un nekas nelīdzēja, “Blue Origin” nu ķēries pie smagākiem ieročiem.

    Reklāma

    “Blue Origin” iesniegtā prasība tiesā var aizkavēt visu sagatavošanās procesu Mēness misijai. Vēl pirms pāris dienām Īlons Masks paziņoja, ka “SpaceX” šai misijai nepieciešamo “Starship” raķešu sistēmu var dabūt gatavu pat ātrāk par 2024. gadu. Šo visu situāciju sarežģī arī tas, ka NASA jau samaksājusi “SpaceX” pirmo finansējuma daļu 439 miljonus USD. Daļu vainas šajā visā droši vien jāuzņemas arī NASA, kas sākotnēji teica, ka misijai izvēlēsies “līdz divām kompānijām”, un lēmums paņemt tikai “SpaceX” bija pārsteigums.

    Tikmēr NASA norādījusi, ka “pašlaik izskata apsūdzības detaļas” un pēc iespējas ātrāk sniegs informāciju par savu tālāko rīcību.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma