Web Analytics
More
    Reklāma

    Veiksmīgi aizritējusi trešā “Blue Origin” komerciālā misija kosmosā, pirmo reizi piedaloties sešiem dalībniekiem

    Jaunākie raksti

    Sestdiena, 11. decembris, veiksmīgi aizritēja Džefa Bezosa vadītajai kompānijai “Blue Origin” – kosmosa plašumos pavadīta un atpakaļ sagaidīta kopumā trešās komerciālās misijas apkalpe. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm šoreiz kosmosa kuģī “New Shepard” sēdās seši braucēji – ASV pirmā astronauta Alana Šeparda meita Lora Šeparda Čērčlija (Laura Shepard Churchley), sarunu šova “Good Morning America” līdzvadītājs Maikls Straheins (Michael Strahan), uzņēmuma “Voyager Space” vadītājs Dilans Teilors (Dylan Taylor), inženieris un investors Evans Diks (Evan Dick), riska kapitāla investors Leins Bess (Lane Bess) un viņa dēls Kamerons Bess (Cameron Bess).

    No kreisās: Dilans Teilors, Leins Bess, Kamerons Bess, Laura Šeparda Čērčlija, Maikls Straheins un Evans Diks. Avots: Blue Origin

    “New Shepard” pacēlās no “Blue Origin” raķešu palaišanas punkta Teksasā sestdienas rītā, 10:00 (ap 17:00 pēc Latvijas laika). Viss lidojums no pacelšanās līdz nolaišanās brīdim ilga 10 minūtes un 13 sekundes. Lai arī nav ilgi, tas ir “Blue Origin” komerciālo lidojumu standarts. Šajā laikā brauciena dalībnieki uzlidoja 106 km augstumā virs Zemes, sasniedzot kosmosa robežu. Protams, dažas minūtes apkalpe arī pavadīja bezsvara stāvoklī, kas ir viena no gaidītākajām lidojuma mirkļiem.

    Reklāma

    Arī nolaišanās process, kas jau ir krietni atstrādāts, noritēja bez aizķeršanās. Atpakaļ uz Zemes veiksmīgi nolaidās gan apkalpe, gan “Blue Origin” nesējraķete. Tāpat visi misijas dalībnieki no Federālās Aviācijas administrācijas saņems astronauta titulu. Plānots, ka šī apkalpe varētu būt viena no pēdējām, kas saņems šādu titulu, ņemo vērā, ka kosmosa tūrisms vairs nav nekas pārlieku īpašs un tajā dodas arvien vairāk cilvēku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma