Web Analytics
More
    Reklāma

    “Blue Origin” nākamajā komerciālajā lidojumā kosmosā dosies arī slavenā astronauta Alana Šeparda meita

    Jaunākie raksti

    Džefa Bezosa vadītais kosmosa uzņēmums “Blue Origin” nesēž, rokas klēpī salicis. Jau 9. decembrī plānots nākamais komerciālais lidojums. Gluži kā iepriekš, arī šoreiz tajā piedalīsies ievērojamas un ar kosmosa nozari saistītas personības, ko uzņēmums labprāt izmanto sevis popularizēšanā. Piemēram, slavenā amerikāņu astronauta Alana Šeparda (Alan Shepard) meita Lora Šeparda Čērčlija (Laura Shepard Churchley).

    Alans Šepards 1961. gadā kļuva par pirmo ASV un kopumā otro astronautu, kurš sasniedza kosmosu. Nu šāda iespēja 60 gadus vēlāk tiks viņa meitai Lorai, kura ar vēl pieciem ceļabiedriem dosies misijā ar “Blue Origin” raķeti “New Shepard” (iespējams, nosaukta par godu Alanam Šepardam) un sasniegs kosmosa plašumus.

    Reklāma

    Tieši tā, šoreiz lidojumā dosies nevis kā līdz šim četri, bet gan seši pasažieri. Lorai Šepardai pievienosies sarunu šova “Good Morning America” līdzvadītājs Maikls Straheins (Michael Strahan), uzņēmuma “Voyager Space” vadītājs Dilans Teilors (Dylan Taylor), inženieris un investors Evans Diks (Evan Dick), riska kapitāla investors Leins Bess (Lane Bess) un viņa dēls Kamerons Bess (Cameron Bess), kurš kļūs par pirmo “Twitch” straumētāju, kurš pabijis kosmosā.

    Saskaņā ar šī brīža plāniem kosmosa kuģa palaišana notiks 9. decembrī 10:00 pēc vietējā laika jeb 17:00 pēc Latvijas laika, līdz ar to varēsim ērti sekot līdzi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma