Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričarda Brensona satelītu kompānija “Virgin Orbit” atlaiž 85% darbinieku un pārtrauc darbību

    Jaunākie raksti

    Ļoti grūti laiki pienākuši miljardiera Ričarda Brensona vadītajai satelītu kompānijai “Virgin Orbit“. Uzņēmums paziņojis, ka atlaidīs teju visus jeb 85% darbinieku, kā arī “pārskatāmā nākotnē” pārtrauks savu darbību.

    Galvenais iemesls šādam lēmumam ir finansējuma trūkums. Uzņēmums jau marta vidū paziņoja, ka uz laiku pārtrauc darbību, tā vadībai cenšoties rast jaunus finansējuma avotus. Taču izskatās, ka situācija ir tik slikta, ka darbība būs jāpārtrauc pavisam. “Virgin Orbit” izpilddirektors Dens Hārts saviem darbiniekiem paziņoja, ka uzņēmumam “nav citas izvēles”, kā īstenot “ārkārtīgi sāpīgas izmaiņas”, tostarp gandrīz visu strādājošo tūlītēju atlaišanu. Zināms, ka amats būs jāatstāj 675 darbiniekiem, kas ir ap 85% no visa darbaspēka.

    Reklāma

    Ziņots arī, ka “Virgin Orbit” piedāvās atlaišanas pabalstus un iespēju strādāt māsasuzņēmumā “Virgin Galactic“, kuram arī, manuprāt, pēdējos pāris gadus neiet visai spīdoši atcelto kosmosa misiju dēļ.

    Jāpiezīmē, ka “Virgin Orbit” 2017. gadā atdalījās no miljardierim Ričardam Brensonam piederošā kosmosa tūrisma uzņēmuma “Virgin Galactic”. Šāds lēmums tika pieņemts, lai “Virgin Orbit” varētu sevi veiksmīgāk pozicionēt tirgū, piedāvājot pakalpojumus mazo satelītu nozarē. Tā nu turpmākos sešus gadus “Virgin Orbit” lielākoties nodarbojās ar mazo satelītu palaišanu orbītā. Vēl šī gada sākumā uzņēmums mēģināja palaist 9 satelītus no Lielbritānijas, taču “Virgin Orbit” nesējraķetei neizdevās sasniegt orbītu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    fufcix
    01.04.2023 12:42

    uz ko viņš cerēja, uz bagātiem āzīšiem. izrādijās kad ganāmpulks ir mazs 😃

    Gints
    08.04.2023 08:32

    Te tev bija, darbinieki pirmajā vietā.

    Kursors.lv
    08.04.2023 11:12
    Reply to  Gints

    Ja nav biznesa, nav arī darbinieku.

    bobis
    11.04.2023 00:14

    Ar to kovboja cepuri tikai lopus ganit, nevis biznesu nodarboties.

    Reklāma