Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” sāk tirgot biļetes lidojumam kosmosā, to sākuma cena – 450 000 USD

    Jaunākie raksti

    11. jūlijā veiktais “Virgin Galactic” lidojums ar apkalpi, pietuvojoties kosmosam, pierādīja, ka kompānija ir gatava arī komerciāliem lidojumiem. Lai arī vēl pāris izmēģinājumi vēl priekšā, 2022. gada sākums, kad oficiāli tiks uzsākti komerciāli lidojumi kosmosā, vairs nav tālu. Tieši tāpēc “Virgin Galactic” pēc septiņu gadu pārtraukuma atsāk biļešu tirgošanu. Lai arī sākotnēji cena par vienu sēdvietu kosmosa kuģī svārstījās ap 200 000 līdz 250 000 dolāru, tagad tā paaugstināta līdz 450 000 USD.

    Plānots, ka sākotnēji komerciālie lidojumi notiks ar kosmosa kuģi “SpaceShipTwo”. Tas vienlaicīgi var pārvadāt četrus pasažierus, paceļoties 85 km augstumā. Līdz ar to teorētiski tie nebūs kosmosa lidojumi, jo pietrūkst 15 km līdz Kārmāna līnijai, kas iezīmē kosmosa sākumu. Taču “Virgin Galactic” šos lidojumus vienalga dēvē par braucienu kosmosā.

    Reklāma

    Jāatgādina, ka biļešu tirdzniecību komerciāliem lidojumiem kosmosā “Virgin Galactic” apturēja 2014. gadā, kad testa laikā gāja bojā viens no kompānijas pilotiem. Toreiz vadītājs Ričards Brensons apsolīja, ka pirms atvērt kosmosa tūrismu klientiem viņš sākumā pats ar “SpaceShipTwo” dosies izmēģinājuma lidojumā, kas bija veiksmīgs.

    Nākamais zīmīgais datums kompānijai plānots septembra beigas, kad notiks “Virgin Galactic” pirmā komerciālā misija “Unity23”, kurā piedalīsies trīs Itālijas gaisa spēku pārstāvji ar mērķi veikt izpēti. Šādas misijas profesionāliem nolūkiem gan izmaksās nedaudz dārgāk – ap 600 000 USD.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma