Attīstoties kosmosa tehnoloģijām, parādās arvien vairāk piedāvājumu, kā turīgākajiem planētas iedzīvotājiem izbaudīt kosmosa priekus. Saistībā ar to luksusa kosmosa ceļojumu kompānija “SpaceVIP” paziņojusi par ekskluzīvu sadarbību ar dāņu pavāru Rasmusu Munku, lai izstrādātu ēdienkarti sešu stundu lidojumam virs Zemes, izmantojot kosmosa balonu. Cena par šo prieku? 500 000 ASV dolāru.
Mazliet padaloties ar to, kas pasažierus sagaidīs šajā visai ekskluzīvajā ceļojumā, “SpaceVIP” atklājis, ka viņi pacelsies mazliet vairāk kā 30 km augstumā virs jūras līmeņa un pusdienos, vērojot saullēktu.
Norādīts, ka šajā kosmosa kuģī vienā reizē varēs atrasties seši pasažieri. Pirmais lidojums paredzēts nākamgad, taču jau aprīlī sāksies testa lidojumi. Braucieni paredzēti ar kosmosa kuģi “Neptune” – spiediena kapsulu, ko pacels ar ūdeņradi pildīts balons, ko izstrādājis Floridā bāzētais startaps “Space Perspective”.
Kas attiecas uz gastronomiskajām izvirtībām šī lidojuma laikā, pasažierus ēdienās un piedāvās īpaši šim piedzīvojumam domātu ēdienkarti dāņu šefpavārs Rasmuss Munks, kurš ir nopelnījis arī divas “Michelin” zvaigznes.
Varētu apvienot ar atrakcijām, pēc pusdienām liekot izbaudīt brīvo kritienu no 50 km augstuma.
30km.
Ja krīt pareizā vietā, tad var dabūt papildus 10935 metrus klāt.
Tiešām?
Jā, ģeogrāfa kungs.
Šķiet ka dažiem nepietika ar zemūdeni..
Zemūdeni bija ražošanas feils. Nesertificēta lieta.
Ar šo nebūs labāk.
Kā nebūs labāk? Būs! Zemūdenē bija 5, šeit 6.
> Šķiet ka dažiem nepietika ar zemūdeni..
Tā tāda (pa)skarba ironija.
Var, protams, kritizēt visādu pionieru vēlmi reizēm kaut kur “pa taisno” vai uz kaut ko ekonomēt un/vai ignorēt, bet no otras puses, kur mēs kā suga būtu tikuši, ja vienmēr visi no visa baidītos – nebrauktu ne ar (lid)mašīnām ne ar ko citu..
Vienīgais, ja tas nav kārtējais “savācam naudu/investorus, nekas nesanāca, paldies un sveiki” projekts.