Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričards Brensons ar “Virgin Galactic” veicis savu pirmo veiksmīgo lidojumu kosmosā

    Jaunākie raksti

    Šodiena, 11. jūlijs, bija vēsturiska diena visai kompānijas “Virgin Galactic” komandai. 9:00 pēc vietējā laika un 16:00 pēc Latvijas laika raķete “VSS Unity” pacēlās no kompānijas mītnes “Spaceport America” Ņūmeksikā, kur ap 90 minūšu garo kosmosa misiju “Unity 22” uzsāka “Virgin Galactic” boss Ričards Brensons un vēl trīs apkalpes locekļi.

    Raķete pacēlās gaisā ar lidaparāta “VMS Eve” palīdzību un pēc apmēram 40 minūtēm, atrodoties 45 000 pēdu jeb 13,7 km augstumā, atdalījās no tā. Pēc tam “VSS Unity” veica savu ceļu pretī kosmosam, sasniedzot 90 km virs zemes, apkalpei pāris minūtes atrodoties bezsvara stāvoklī. Tiešsaistes video zemāk redzams viss šis notikums. Man personīgi gan gribējās vairāk redzēt video no kosmosa kuģa iekšpuses un Ričarda Brensona emocijas. Taču galvenais ir tas, ka viss noritēja veiksmīgi.

    Reklāma

    Šis lidojums bija ļoti nozīmīgs ne vien tāpēc, ka tas bija viens no pēdējiem “Virgin Galactic” lidojumiem pirms 2022. gadā oficiāli atklāt kosmosa tūrisma biznesu. Tā bija pirmā kosmosa misija, kur piedalījās Ričards Brensons un pirmā vispār, kurā devās tik daudz kompānijas cilvēku. Brensona un vēl viena apkalpes locekļa uzdevums bija novērtēt, kāda ir viņu kā pasažieru pieredze šajā lidojumā, jo īpaši atrašanos bezsvara stāvoklī un saprast, kas vēl jāuzlabo. Savukārt pārējie divi komandas dalībnieki veica pilota pienākumus.

    Savā paziņojumā pēc tam Ričards Brensons atklāja, ka, ziedojot konkrētu naudas summu, ir iespēja tikt kosmosa ceļojumā. Laimīgos, protams, noteiks izlozes veidā.

    Ar šo misiju 70 gadus vecais Brensons apsteidzis savu konkurentu, kompānijas “Blue Origin” vadītāju Džefu Bezosu, kura lidojums pretī kosmosam plānots 20. jūlijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma