Web Analytics
More
    Reklāma

    Vieta uz Džefa Bezosa kosmosa kuģa nopirkta par 28 miljoniem dolāru

    Jaunākie raksti

    Līdz 12. jūnijam ikvienam interesentam un asu izjūtu cienītājam bija iespēja piedalīties izsolē un piedāvāt savu summu par vienīgo komerciālā pasažiera vietu Džefa Bezosa vadītā “Blue Origin” kosmosa kuģī “New Shepard”. Iepriekš ziņojām, ka viens no interesentiem šo vietu vēlējies nopirkt par 3,5 miljoniem ASV dolāru. Taču, noslēdzoties izsolei, kurā kopumā piedalījās ap 7600 dalībnieku no visas pasaules, tapa zināms, ka uzvarētājs ir tas, kurš piesolīja 28 miljonus USD.

    Izsoles uzvarētājs šajā braucienā piedalīsies kopā ar Džefu Bezosu un viņa brāli Marku. Plānots, ka “New Shepard” pasažierus aizgādās līdz kosmosa malai, nesasniedzot orbītu, kur dažas minūtes būs iespēja pavadīt bezsvara stāvoklī un vērot Zemi no pavisam cita rakursa. Būtiski, ka tas būs pirmais “Blue Origin” rīkotais kosmosa lidojums, kurā piedalās cilvēki. Iepriekš veiktie padsmit izmēģinājumi notikuši bez apkalpes.

    Reklāma

    “Blue Origin” uzvarētāja vārdu publiskos dažas nedēļas vēlāk, īsu brīdi pirms 20. jūlijā plānotā lidojuma. Taču zināms ir tas, ka kompānija visu summu ziedos savai 2019. gadā izveidotajai bezpeļņas organizācijai “Club for the Future”, kas atbalsta un palīdz jauniešiem izveidot karjeru zinātnes, tehnoloģiju, inžinierzinātņu un matemātikas jomā, kā arī mudina domāt par nākotnes dzīvi kosmosā.

    Līdz ar šo notikumu “Blue Origin” kļūs par pirmo kompāniju, kas uzsāk kosmosa tūrismu, šajā ziņā pārspējot gan “Virgin Galactic“, gan “SpaceX“, kuri šajā jomā plāno startēt 2022. gada sākumā. Nav gan zināms, vai “Blue Origin” šogad sāks piedāvāt regulārus komerciālus kosmosa lidojumus. Tas laikam atkarīgs no tā, kāds izdosies 20. jūlija brauciens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma