Web Analytics
More
    Reklāma

    Atlikto testu dēļ “Virgin Galactic” kosmosa tūrismu varētu uzsākt vien 2022. gada sākumā

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka kosmosa kompānijai “Virgin Galactic” ar gatavošanos kosmosa tūrisma uzsākšanai pagalam neveicas. Jau decembrī, kad motora aizdedzes kļūmes dēļ nācās atcelt izmēģinājumu, izredzes 2021. gadā uzsākt kosmosa tūrismu stipri pavājinājās. Februāra sākumā kompānija pavēstīja, ka ir gatava veikt testa lidojumu februāra vidū, taču sagatavošanās darbi un dažādi citi šķēršļi to lika pārcelt.

    Nu tapis zināms, ka nākamais izmēģinājuma lidojums gaidāms vien maijā, kas automātiski nozīmē to, ka arī pirmie komerciālie ceļojumi kosmosā pavisam noteikti nenotiks šogad, bet labākajā gadījumā nākamā gada sākumā.

    Reklāma

    Nolemts, ka turpmākos ieplānotos testa lidojumus veiks vasarā. Viens no tiem notiks ar apkalpes līdzdalību. Ja viss noritēs veiksmīgi, tad arī pats “Virgin Galactic” boss Ričards Brensons varēs beidzot kāpt uz “SpaceShipTwo” kosmosa kuģa un iztestēt lidojumu.

    Līdztekus šim paziņojumam “Virgin Galactic” dalījusies arī ar kādām iepriecinošākām ziņām. Proti, 30. martā plānots svinīgi atklāt kompānijas jaunāko kosmosa kuģi “SpaceShip 3”. Taču šis paziņojums nav neko daudz uzlabojis kopējo aino, jo “Virgin Galactic” akciju vērtība turpina krist. Pēc paziņojuma, ka izmēģinājuma lidojums pārcelts uz maiju, kompānijas akciju vērtība nokrita par 14% un šobrīd sasniedz 37 dolārus par vienu akciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma