Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc neveiksmes decembrī kosmosa kompānija “Virgin Galactic” atkal gatava testa lidojumam

    Jaunākie raksti

    Kosmosa kompānija “Virgin Galactic” ar tās vadītāju Ričardu Brensonu priekšgalā atkal gatava jaunam izmēģinājuma lidojumam ar kosmosa kuģi “SpaceShipTwo”. Iepriekšējais mēģinājums, kas notika pērnā gada 12. decembrī, bija neveiksmīgs un beidzās pusratā motora problēmu dēļ. Pēc divu mēnešu ilgām pārbaudēm un labojumiem kompānija gatava doties uz starta, lai 13. februārī vai vēlāk šajā mēnesī veiktu vienu ļoti nozīmīgu izmēģinājumu.

    Pašreiz norit visai intensīva gatavošanās plānotajam testa lidojumam, lai neatkārtotos iepriekšējās reizes ķibele vai arī kādu citu problēmu dēļ nenāktos jau kuro reizi atcelt šo pasākumu. Tāpat pirms paša lidojuma tiks veikta virkne testu, ietverot pasažieru salona daļu novērtēšanu, horizontālo stabilizatoru un lidojuma vadības ierīču pārbaudi.

    Nav noslēpums, ka iepriekšējās neveiksmes aizkavējušas tālākus testus un beigus beigās paša kosmosa tūrisma pakalpojuma uzsākšanu. Tieši tāpēc februārī plānotais testa lidojums būs ļoti svarīgs. Tas būs viens no pēdējiem etapiem pirms “Virgin Galactic” tuvāk pievēršas pasākumiem, kas attiecas tieši uz kosmosa tūrismu.

    Pateicoties šim paziņojumam, kas tika izplatīts gan “Twitter”, gan citos sociālos tīklos, arī “Virgin Galactic” akciju īpašnieki varēja pasmaidīt. 1. februārī raksta tapšanas brīdī uzņēmuma akciju vērtība bija augusi par 15%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma