Web Analytics
More
    Reklāma

    Covid-19 dēļ uz nenoteiktu laiku atlikts Virgin Galactic testa lidojums kosmosā

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā rakstījām, ka miljardierim Ričardam Brensonam (Richard Branson) piederošā kompānija “Virgin Galactic” laika posmā no 19. līdz 23. novembrim ar transportlīdzekli “SpaceShipTwo” plāno veikt testa lidojumu kosmosā. Vien dažas dienas pirms plānotā lidojuma – 16. novembrī – tapa zināms, ka tas pagaidām uz nenoteiktu laiku tiek atcelts. Lēmums pieņemts uzreiz pēc tam, kad Ņūmeksika ieviesa jaunus ierobežojumus attiecībā uz Covid-19 pandēmiju. Bija paredzēts, ka plānotais lidojums sāksies Ņūmeksikā no kompānijas galvenās mītnes “Spaceport America”.

    Izskatās, ka Virgin Galactic lēmums atlikt lidojumu pieņemts bez stresa. Kompānija sola, ka izziņos jaunu lidojuma datumu tiklīdz tas būs iespējams. Norādīts, ka Virgin Galactic testa lidojuma kosmosā atlikšana šobrīd ir nepieciešama, jo koronavīrusa izplatība ASV strauji pieaug. Pat, ja kompānija stingri turētos pie visiem drošības apsvērumiem, nav garantijas, ka kāds no Virgin Galactic personāla šā vai tā nesaslimtu.

    Reklāma

    Šonedēļ plānotais bija pirmais no diviem pēdējiem testa lidojumiem pirms Ričards Brensons 2021. gada sākumā pats veiks šādu ceļojumu, lai pēc tam beidzot ļautu šo kosmosa  piedzīvojumu izbaudīt arī pirmajiem komerciālajiem pasažieriem. Nu šī lidojuma atlikšana radījusi šaubas par pirmo komerciālo lidojumu norisi plānotajā laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma