Web Analytics
More
    Reklāma

    Virgin Galactic novembrī beidzot varētu veikt testa lidojumu kosmosā

    Jaunākie raksti

    “Virgin Galactic” nākusi klajā ar paziņojumu, ka laika posmā no 19. līdz 23. novembrim plāno testa lidojumu kosmosā. Starts paredzēts Ņūmeksikā no kompānijas galvenās mītnes “Spaceport America”. Zīmīgi, ka tas nebūs pirmais šāds Virgin Galactic testa lidojums, kurā piedalīsies cilvēks. Iepriekš līdzīgi lidojumi notika 2018. gada decembrī un 2019. gada februārī no testa centra Kalifornijā, Modžaves tuksnesī.

    Plānotais testa lidojums novembrī būs pirmais, kas sāksies no “Spaceport America”. Ja tas izrādīsies veiksmīgs, tiks sperts plats solis pretī Virgin Galactic mērķim – komerciāliem pasažieru pārvadājumiem kompānijas luksusa transportlīdzeklī “SpaceShipTwo”. Virgin Galactic saviem nākotnes pasažieriem vēlas sniegt neaizmirstamu kosmosa piedzīvojumu, tāpēc arī transportam, protams, jābūt līmenī – ar mīkstiem, atgāžamajiem krēsliem, gudri izgaismotu salonu un lieliem, apaļiem logiem. Šeit jāpiebilst, ka pirmās 600 biļetes cenā no 200 000 līdz 250 000 USD jau izpārdotas. Tikmēr vēl 900 cilvēki iemaksājuši 1000 USD depozītu, lai nodrošinātu sev vietu vēlākos lidojumos. Vienā tādā varēs piedalīties seši pasažieri.

    Pirms vēl Virgin Galactic uzsāk komerciālos lidojumus kosmosā, notiks vairāki testa lidojumi, kā novembrī gaidāmais. Tāpat arī kompānijas boss Ričards Brensons (Richard Branson) pats personīgi, iespējams, jau 2021. gada sākumā veiks vienu šādu testa lidojumu.

    Virgin Galactic Ņūmeksikas galvenā mītne “Spaceport America”. Avots: Virgin Galactic

    Nedaudz ielūkojoties pašā kosmosa ceļojumu norisē, zināms, ka pasažieri tiks nogādāti suborbitālajā telpā, aptuveni 100 km augstumā. No Virgin Galactic puses šī informācija gan vēl nav līdz galam apstiprināta. Šādi lidojumi ļautu vairākas minūtes pabūt bezsvara stāvoklī un raudzīties uz satriecošajiem skatiem, kas paveras uz Zemi un zvaigznēm.

    Šādu ceļojumu mērķis gan nav tikai sniegt izklaidi cilvēkiem, bet arī atbalstīt kosmosa zinātni. Virgin Galactic izveidojis partnerību ar NASA, un tās ietvaros kosmosa ceļojumos varēs piedalīties arī NASA astronauti ar visu savu izpētei vajadzīgo ekipējumu. Šādi lidojumi astronautiem arī ļautu labāk sagatavoties garākām misijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma