Web Analytics
More
    Reklāma

    Virgin Galactic kosmosa kuģa “SpaceShipTwo” testa lidojums beidzas, pat īsti nesākoties

    Jaunākie raksti

    Grūti pateikt, vai tā ir neveiksmju sērija, bet kompānijas “Virgin Galactic” 12. decembrī plānotais testa lidojums ar kosmosa kuģi “SpaceShipTwo” beidzās jau pašā sākumā. Ja iepriekš plānoto izmēģinājumu nācās pārcelt koronavīrusa pandēmijas dēļ, tad šoreiz nosacīti pievīla raķetes motors.

    12. decembrī 8:24 pēc vietējā laika kompānijas galvenajā mītnē “Spaceport America” Ņūmeksikā sākās “SpaceShipTwo” izmēģinājums, uz ko patiesībā tika liktas diezgan lielas cerības, un veiksmes gadījumā tas būtu plats solis pretī komerciālajiem lidojumiem kosmosā. Tomēr tests galīgi neizdevās kā plānots – savienojuma kļūdas dēļ kosmosa kuģa motors pārtrauca pildīt savas funkcijas un “SpaceShipTwo” līdz ar to nepacēlās gaisā.

    Reklāma

    Virgin Galactic norāda, ka gan apkalpei, gan pašam kosmosa kuģim viss esot vislabākajā kārtībā. Tāpat kompānijas rīcībā esot arī rezerves motori, tomēr pagaidām vēl nav skaidrs, kad tieši šo testa lidojumu varētu atkārtot.

    Jāpiezīmē, ka šim bija jābūt pirmajam kosmosa lidojumam ar apkalpi, kas uzsākts Ņūmeksikā ar startu no “Spaceport America”. Būtiski, ka tas bija plānots arī kā viens no pēdējiem soļiem, lai Virgin Galactic varētu uzsākt komerciālus kosmosa lidojumus. Tagad atliek gaidīt, kad kompānija izziņos jaunu “SpaceShipTwo” testa lidojuma datumu. Kas zina, varbūt paspēs gūt panākumus vēl šogad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma