Web Analytics
More
    Reklāma

    Par vienīgo vietu uz “Blue Origin” kosmosa kuģa piesolīti jau 3,5 miljoni dolāru

    Jaunākie raksti

    Vēl tikai dažas dienas – līdz 12. jūnijam – ikvienam ir iespēja pieteikties uz vienīgo privātā pasažiera vietu Džefa Bezosa vadītās kosmosa kompānijas “Blue Origin” raķetē “New Shepard”. Laika vairs nav daudz, tāpēc arī reālie gribētāji sākuši sasparoties, liekot aizvien lielākas summas un cerot, ka ar to pietiks, lai iegūtu šo vienreizējo iespēju pacelties augstu gaisā. Skaidrs ir tas, ka šis prieks galīgi nebūs lēts, jo šobrīd lielākā piesolītā summa par vietu ir 3,5 miljoni ASV dolāru.

    “Blue Origin” pirmā komerciālā kosmosa lidojuma datums ir 20. jūlijs. Kompānijas boss vakardien nāca klajā ar plāniem, ka šajā pasākumā bez viņa un paša izsoles uzvarētāja  šajā braucienā piedalīsies arī brālis Marks Bezoss. Ar šiem jaunumiem Džefs Bezoss arī priecīgs dalījies “Instagram”.

    Reklāma

    Suborbitālās, atkārtoti lietojamās “New Shepard” raķetes palaišana 20. jūlijā būs pirmā reize, kad tajā atradīsies cilvēki. Iepriekš ar šo raķeti veikti 15 izmēģinājumi, kas, pēc “Blue Origin” domām, ir pietiekoši daudz un, spriežot pēc visa, nekam nevajadzētu noiet greizi. “New Shepard” neveiks ļoti tālu lidojumu, līdz pašai orbītai, bet gan apstāsies tā sauktajā kosmosa malā. Pasažieriem būs iespēja dažas minūtes pabūt bezsvara stāvoklī un vērot elpu aizraujošus skatus uz mūsu planētu. Nolaišanās uz zemes paredzēta ar izpletņu palīdzību Teksasā netālu no “Blue Origin” palaišanas vietas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma