Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” līdz 2023. gadam plāno četras privātās misijas uz SKS

    Jaunākie raksti

    Papildus jau izsludinātajai privātajai misijai, kas plānota nākamā gada janvārī, “SpaceX” pēc kosmosa kompānijas “Axiom” pasūtījuma sadarbībā ar NASA gatavojas organizēt vēl trīs privātos lidojumus. Visu četru misiju galamērķis būs Starptautiskā kosmosa stacija (SKS), uz kurieni paredzēts nokļūt ar “SpaceX” kapsulu “Crew Dragon”.

    Norādīts, ka NASA un “SpaceX” nodrošinās astronautu apmācības visām četrām “Axiom” ekipāžām, kas gatavojas veikt braucienu uz SKS. Kamēr par pirmo, nākamā gada sākumā paredzēto misiju kaut kas zināms ir, par pārējiem trim lidojumiem informācija ir trūcīgāka.  Visticamāk, divas no misijām notiks 2022. gadā un divas – 2023. gadā, jo NASA kapacitāte pašreiz neatļauj organizēt vairāk par divām privātajām misijām gadā.

    Reklāma

    “SpaceX” kosmosa kuģis “Crew Dragon” un nesējraķete “Falcon 9” veido pirmo komerciālo palaišanas sistēmu, kas sertificēta cilvēku nogādāšanai uz SKS. Šādā veidā nogādātas trīs NASA astronautu grupas un divas operatīvās apkalpes grupas, kas dzīvo un strādā stacijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma