Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA un “Axiom Space” pirmā privātā misija uz SKS varētu notikt janvārī

    Jaunākie raksti

    Kamēr pašreiz esošās situācijas dēļ tūrisms uz Zemes, maigi izsakoties, nīkuļo, aktīvi norit gatavošanās ceļošanai kosmosā. Nesen “Blue Origin” paziņoja, ka šovasar kosmosā nogādās pirmo komerciālo pasažieri. Arī “SpaceX” šim gadam ir līdzīgi plāni. Tikmēr NASA nupat nākusi klajā ar ziņu, ka nākošā gada janvārī sadarbībā ar kompāniju “Axiom Space” plāno veikt pirmo privāto misiju uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

    Saskaņā ar NASA sniegto informāciju, pirmā šāda misija ar nosaukumu “Axiom Mission 1” tiks uzsākta no Kenedija kosmosa centra Floridā ne agrāk kā 2022. gada janvārī. Plānots, ka tajā piedalīsies četri astronauti, kuri uz SKS ceļos ar “SpaceX” radīto “Crew Dragon” kapsulu. Kosmosa stacijā viņi pavadīs astoņas dienas un, atgriežoties mājās, līdzi ņems zinātniskos paraugus, ko NASA pēcāk izpētīs.

    Reklāma

    “Axiom Space” izveidojusi sarakstu ar potenciālajiem šīs misijas dalībniekiem, kuru vidū ir  bijušais NASA astronauts, kā arī vēl trīs uzņēmēji. Pagaidām vēl jāsagaida apstiprinājums gan no NASA, gan tai piederošajām starptautiskajām partneraģentūrām par šo astronautu dalību. Plānots, ka treniņiem vajadzētu sākties šovasar, lai līdz janvārim astronauti būtu pilnā gatavībā doties šajā misijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma