Web Analytics
More
    Reklāma

    “Virgin Galactic” veiksmīgs pēdējais testa lidojums, jūnijā uzsāks kosmosa tūrisma biznesu

    Jaunākie raksti

    Lielu soli pretī ilgi gaidītā kosmosa tūrisma uzsākšanai vakar, 25. maijā, spēra miljardiera Ričarda Brensona vadītā kosmosa kompānija “Virgin Galactic“. Uzņēmums veiksmīgi aizvadīja pēdējo testa misiju “Unity 25” ar kosmosa kuģi “VSS Unity” un sešu apkalpes locekļu dalību. Līdz ar to šobrīd kompānijai vairs nekas nestāv ceļā, lai beidzot uzsāktu kosmosa tūrisma biznesu.

    Šis “Virgin Galactic” tik svarīgais testa lidojums tika uzsākts ap 11:15 pēc vietējā laika (18:15 pēc Latvijas laika). Misijas mērķis bija pārbaudīt gan kosmosa kuģa tehnisko funkcionalitāti, veiktspēju, gan astronautu gatavību. Maksimālais lidojums augstums misijas laikā sasniedza 87 km. Pati misija kopumā ilga apmēram 90 minūtes.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka uzņēmums dažādu iemeslu dēļ jau vairākkārt bija atlicis šo testa misiju, kas līdz ar to neļāva uzsākt kosmosa tūrisma biznesu. Vakar notikušais lidojums bija arī “Virgin Galactic” pirmā apkalpes misija kopš 2021. gada, kad kopā ar citiem astronautiem kosmosa skatus raudzīt devās pats Brensons. Tas toreiz viesa lielas cerības par kosmosa tūrisma biznesa drīzu uzsākšanu. Taču dažādas likstas, tostarp tehniskas un finansiālas, traucējušas uzņēmumam šī mērķa sasniegšanā.

    Pēc veiksmīga “VSS Unity” pēdējā testa lidojuma “Virgin Galactic” jau jūnijā plāno aizvadīt pirmo komerciālo kosmosa misiju un līdz ar to beidzot uzsākt kosmosa tūrisma biznesu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Radža
    26.05.2023 12:21

    Šitais labi nebeigsies…

    xs1
    26.05.2023 12:58
    Reply to  Radža

    No proletariātu dzimtas tur neviens iekšā nesēdēs, tā kā var nesatraukties :)

    Sergejs
    26.05.2023 15:03
    Reply to  xs1

    Ja kas pirmā komercmisija būs ar itālijas zinātniekiem. Tā kā tas nav tikai tūrisms, bet potenciāli ļoti ekonomisks un ekologīsks veids kā nogādāt visādas lietas uz zemes orbītu.

    Kkā tā
    27.05.2023 13:26

    Tik labi iet, ka akcijas par trešdaļu nokritušas

    Reklāma