Web Analytics
More
    Reklāma

    Bankrotējušā “Virgin Orbit” daļas iegādājas trīs kosmosa uzņēmumi

    Jaunākie raksti

    Aprīļa sākumā miljardierim Ričardam Brensonam piederošais satelītu palaišanas uzņēmums “Virgin Orbit” visai negaidīti paziņoja par bankrotu. Iemesls tālu nebija jāmeklē – finansējuma trūkums darbības turpināšanai. Teju divus mēnešus vēlāk kādreiz veiksmīgais uzņēmums tika pārdots pa daļām izsolē tādiem kosmosa jomas uzņēmumiem kā “Rocket Lab”, “Vast” un “Stratolaunch”.

    Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju, “Rocket Lab” izsolē par 16,1 miljonu ASV dolāru iegādājās “Virgin Orbit” galveno mītni Longbīčā un dažādas uz vietas esošās iekārtas un cita veida aprīkojumu. “Rocket Lab” šis bija diezgan labs darījums, jo uzņēmums šobrīd būvē visai iespaidīgu nesējraķeti “Neutron”, kas atrodas netālu no Longbīčas.

    Reklāma

    Tikmēr “Vast” īpašumā nonāks Modžavē esošās “Virgin Orbit” iekārtas 2,7 miljonu dolāru vērtībā. Savukārt “Stratolaunch” izsolē par 17 miljoniem ASV dolāru iegādājās “Virgin Orbit” piederošo “Cosmic Girl” lidmašīnu un ar to saistītos aktīvus.

    Jāpiezīmē, ka “Virgin Orbit” kā uzņēmums tika izveidots 2017. gadā, kad atdalījās no “Virgin Galactic”, kas tagad gatavojas uzsākt kosmosa tūrisma biznesu. “Virgin Orbit” primārā darbības joma bija saistīta ar satelītu palaišanu. Tiesa, ar šo biznesu uzņēmumam neveicās īpaši labi, 2020. gadā tikai četras no sešām misijām paveicot veiksmīgi. Vēlāk, lai glābtu situāciju, uzņēmums dažādos veidos mēģināja ietaupīt naudu, taču ar to nebija pietiekami. 2022. gadā “Virgin Orbit” ziņoja par 191,2 miljonu ASV dolāru neto zaudējumiem. Šī situācija neatstāja citu iespēju, kā pieteikt bankrotu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma