Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc veiksmīgas misijas ierindā atgriežas “Blue Origin” galvenā raķete “New Shepard”

    Jaunākie raksti

    Aizvakar, 19. decembrī, liela diena bija kosmosa kompānijai “Blue Origin“. Uzņēmums pirmo reizi pēc vairāk nekā gada misijā “NS-24” palaida vienu no savām galvenajām raķetēm “New Shepard“. Misijas ietvaros kosmosā veiksmīgi tika nogādātas 33 kravas, parādot, ka raķete ir pilnībā gatava turpmākiem lidojumiem.

    “Blue Origin” 24. kosmosa misijai starts tika dots otrdienas rītā pēc vietējā laika, raķetei paceļoties no uzņēmuma bāzes Rietumteksasā. Pastiprinātājs un bezapkalpes kapsula droši atdalījās lidojuma vidū un veiksmīgi nolaidās uz zemes. Misijas “NS-24” laikā ar “New Shepard” kosmosā veiksmīgi tika nogādātas 33 zinātniskās kravas, kuras lielākoties nāk no NASA.

    Reklāma

    “NS-24” ir liels panākums “Blue Origin”. Jāatgādina, ka pirms vairāk nekā gada uzņēmumam nācās pēkšņi apturēt “NS-23” misiju “New Shepard” pastiprinātāja kļūmes dēļ. Pēc izmeklēšanas Federālā aviācijas administrācija (FAA) šo problēmu klasificēja kā “dzinēja sprauslas strukturāls bojājums, ko izraisījusi augstāka dzinēja darba temperatūra, nekā paredzēts”. FAA pieprasīja, lai “Blue Origin” veiktu 21 koriģējošu darbību, tostarp veiktu dzinēja un sprauslu komponentu pārprojektēšanu.

    Jāpiezīmē, ka “New Shepard”, kas nosaukta astronauta Alana Šeparda (Alan Shepard) vārdā, ir pilnībā atkārtojami izmantojama suborbitāla nesējraķete. “Blue Origin” to izmantojis daudzām nozīmīgām kosmosa misijā, tostarp kosmosa tūrismam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.12.2023 17:51

    Kosmiskā vafele lodās atkal :D

    Last edited 4 months ago by Krotow
    Reklāma