Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” tomēr neizstrādās savas papildinātās realitātes brilles ar valodu tulkošanas funkciju

    Jaunākie raksti

    Pirms gada “Google” paziņoja, ka strādā pie jaunām papildinātās realitātes (augmented reality – AR) brillēm, kas iekšēji bija pazīstamas ar koda nosaukumu “Iris”. Uzņēmums toreiz atklāja, ka šīs brilles palīdzēs pārvarēt valodas barjeru un ļaus komunicēt cilvēkiem, kuri nesaprot viens otra valodu. Taču izskatās, ka “Google” šim projektam tomēr atmetusi ar roku un tālāk šo ierīci neplāno attīstīt.

    Tehnoloģiju gigants pie šīm brillēm strādāja vairākus gadus. Taču vairāku iemeslu dēļ darbs pie tām bija jāpārtrauc. Liela nozīme šeit bija darbinieku masveida atlaišanai un lēmumam pievērsties svarīgākiem projektiem. Tāpat būtisks iemesls viedo briļļu projekta izbeigšanai bija “Google” virtuālās un papildinātās realitātes nodaļas vadītāja Kleja Beivora aiziešana.

    Reklāma

    Sākotnēji bija plānots, ka “Iris” AR brilles savu dienas gaismu ieraudzīs 2024. gadā. Vizuāli tās līdzinātos parastām brillēm. “Google” tās atrādīja savā videoklipā, kurā var redzēt, ka brilles iztulko sarunu biedra teikto un ļauj savā starpā sazināties dažādu valodu pārstāvjiem.

    Lai arī “Google” dienas kārtībā šim projektam vairs nav vietas, tas nenozīmē, ka uzņēmums vairs nefokusējas uz AR jomu. Tieši pretēji. Tāpat kompānija šobrīd ir aizņemta ar saviem mākslīgā intelekta projektiem un čatbota integrāciju dažādos pakalpojumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma