Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs komentē “Apple Vision Pro” brilles (video)

    Jaunākie raksti

    “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs beidzot dalījies ar saviem iespaidiem par nupat izziņoto konkurentu produktu “Apple Vision Pro” papildinātās realitātes brillēm. Kā jau sagaidāms, Zakerbergs nekādas uzslavas “Apple” nav veltījis un drīzāk izteicies nievājoši par šo produktu, kas pozitīvi pārsteidzis daudzus cilvēkus. Zakerbergs norādījis, ka “Vision Pro” nepiedāvā nekādus pārsteidzošus, maģiskus risinājumus, ko “Meta” jau nebūtu izpētījusi.

    Tāpat “Meta” vadītājs uzsvēra, ka “Apple” jauno briļļu prezentācijā bija skaidri redzamas atšķirības starp abiem uzņēmumiem, kas attiecas uz vērtībām un redzējumu. Šeit Zakerbergs norādīja, ka “Meta” mērķis ir piedāvāt produktus, kas ikvienam ir “pieejami un nopērkami”. Cenas to labi apliecina. Kamēr “Apple Vision Pro” cena sasniegs 3499 USD, “Meta” jaunākās VR brilles “Quest 3” maksās 499 USD, bet dārgāka versija “Meta Quest Pro” ir nopērkama par 999 USD.

    Reklāma

    Runājot vēl par atšķirībām abu uzņēmumu vīzijās, Zakerbergs izcēla faktu, ka “Apple” savas jaunās brilles prezentēja kā ierīci, ko izmantot vienatnē, piemēram, skatoties filmu, spēlējot videospēli utt. Turpretī “Meta” mērķis ar savām AR/VR brillēm ir veicināt socializēšanos, iesaisti metaversā. Zakerbergs atzīst, ka “Apple” pieeja “varētu būt skaitļošanas nākotne”, taču ne tāda, kādu vēlas “Meta”.

    Jāpiezīmē, ka dažas dienas pirms “Apple” WWDC izstrādātāju konferences “Meta” prezentēja savas jaunākās VR brilles “Quest 3“. Tās tikušas pie jaunākās paaudzes “Snapdragon” procesora, ir par 40% vieglākas nekā iepriekšējā paaudze.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    12.06.2023 12:04

    Agrāk vecāki bērniem teica – nesēdi tik tuvu pie televizora, vai neturi telefonu tik tuvu pie acīm, sabojāsi redzi!
    Tagad vecāki pirks papildinātās realitātes brilles par 3,5 k , lai bērni bojā redzi, jo brilles jau nav telefons vai televizors! :D

    Last edited 10 months ago by Skābene
    Bumbulis
    12.06.2023 15:31
    Reply to  Skābene

    Tie vecāki vienkārši nesaprata ko viņi runā. Vēl senāk dzīvsudrabu arī ēda lai ārstētos. Lai reāli nopistu acis ar TV, ir jācenšas ļoti spēcīgi.

    Krotow
    12.06.2023 18:37
    Reply to  Bumbulis

    Par TV gan ir gan nav taisnība. CRT televizori pirmsākumos no kineskopa lietotāju burtiski apstaroja ar beta starojumu (elektroni) un lielie kineskopi ar augstāku spriegumu – par ar rentgenstariem. Dēļ kā tuvāk par 2 metriem atrasties bija diezgan nevēlami. Vēlāk to kaut kā atrisināja, bet kā nu kuram ražotājam ar kvalitāti. Datoru CRT monitoriem jau bija augstākas kvalitātes prasības, tur iespēja dabūt ādas vēzi jau praktiski bija samazināta līdz nullei. Ar acīm un ekrāniem ir citas problēmas. Ilga skatīšanās ekrānā sausina acis un ilgākā laikā koncentrējoties uz ļoti tuvu objektu, var iedzīvoties nevajadzīgā tuvredzībā. Tad vēl jaunieši pie ekrāniem pieraduši sēdēt saliekušies deviņos līkumos, kas bojā stāju un rada jau nopietnākas veselības problēmas.

    Mapsis
    13.06.2023 09:04
    Reply to  Skābene

    Drīz jau digitālais laikmets aizstās teiksim tā “analogo” mūsdienās sīčiem, mocis, kvadracikls, sporta auto* – maksā lētāk nekā telefons, manā laikā nebija ne viena, ne otra. Nu tikai sega kasetnieks, kurš arī maksāja kosmosu, tādēļ nācās iztikt ar dzeltenajām kasetēm.

    Reklāma