Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidrots, cik Apple izmaksā Vision Pro briļļu saražošana

    Jaunākie raksti

    Ierobežotā pārdošanā pavisam nesen ir nonācis jaunākais Apple veikums – Vision Pro paplašinātās realitātes brilles. Kā jau no Apple tas ir sagaidāms, ierīce ir uzbūvēta pamatīgi un tāpat arī maksā.

    Analītikas uzņēmums Omdia ir veicis šī jaunā produkta ražošanas izmaksu aplēses un sarēķinājis, ka Vision Pro briļļu komponenšu cena ir 1542 ASV dolāri. Piezīmēšu, ka Apple šīs brilles tirgo ar cenu, kas sākas no 3499 ASV dolāriem.

    Reklāma


    Visdārgākā šo briļļu komponente ir micro OLED displejs – brillēs atradīsim divus šādus displejus un tajos tiek attēlota informācija, ko skatās briļļu valkātājs. Omdia analītiķi lēš, ka katrs šāds displejs izmaksā 228 ASV dolārus. Nākamā dārgā komponente ir M2 + R1 procesori (240 dolāri), ko var uzskatīt par briļļu sirdi, kas veic visus galvenos aprēķinus. Kā redzam tabulā zemāk, dārgs ir arī pats briļļu rāmis (120 dolāri) un kameru sistēma (150 dolāri).

    Skaidrs, ka visas šīs aplēses ir tikai aptuvenas un augstā cena noteikti ir saistīta ar to, ka tas ir jauns produkts. Apple šogad plāno pārdot “tikai” 400 000 Visio Pro brilles, kas nav pārāk liels daudzums. Pieaugot pārdoto briļļu skaitam noteikti samazināsies arī to komponenšu izmaksas, jo Apple varēs piespiest piegādātājus par tiem prasīt zemākas cenas. Tāpat nevajadzētu aizmirst arī par produkta izstrādes un mārketinga izmaksām, kas noteikti nav mazas.

    Pirmie iespaidi par Apple Vision Pro paplašinātās realitātes brillēm

    Avots9To5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gkarlis
    29.02.2024 11:31

    Interesanti, ka šajās aplēsēs parasti netiek iekļautas RD un programmatūras izstrādes pozīcijas. Mums kā gala patērētājiem tiek sniegts vēstījums – re kā “viņi” mūs kāš. Skaidrs, ka peļņa tur ir, bet ne jau tāda.

    Reklāma