Web Analytics
More
    Reklāma

    Neilgi pirms “Apple” rīkotās izstrādātāju konferences “Meta” izziņo jaunas VR brilles

    Jaunākie raksti

    “Apple” šīs vasaras lielākais notikums – izstrādātāju konference “WWDC 2023” – tepat aiz stūra. Gaidīts, ka šajā pasākumā, kas norisināsies no 5. līdz 9. jūnijam, uzņēmums prezentēs vairākus “Mac” datoru modeļus, kā arī papildinātās realitātes brilles “Reality Pro”. Nejauši vai drīzāk jauši “WWDC 2023” priekšvakarā ar saviem jaunumiem nācis klajā “Meta”, kas iededzis konkurences liesmu, izziņojot ilgi gaidītās “Quest 3” virtuālās realitātes (VR) brilles.

    Par “Meta Quest 3” brillēm līdz šim runāts gana daudz un jau pērn bija diezgan skaidri ieskicēti galvenie parametri. Kā jau liecina nosaukums, ierīce ir “Quest 2” briļļu pēctecis, kas piedāvās daudzus uzlabojumus. Lai arī pamatā tiek dēvētas par VR brillēm, “Quest 3” piedāvās arī jauktās realitātes iespējas. Izmantojot ārējās kameras, lietotājam apkārtējā fiziskā vide iekrāsosies dažādās krāsās. Tāpat ierīce būs spējīga papildinātās realitātes elementus iepludināt reālajā vidē.

    Reklāma

    “Quest 3” iestrādāts jaunākās paaudzes “Snapdragon” procesors, kas sniedz divreiz lielāku grafisko veiktspēju nekā “Quest 2” esošais. “Meta” apgalvo, ka jaunās brilles ir jaudīgākas, ērtākas, kā arī par 40% vieglākas nekā iepriekšējā paaudze. Pie uzlabojumiem tikuši arī jaunie “Touch Plus” kontrolieri, kuri kļuvuši ergonomiskāki un ļauj veikt dabiskākas kustības. Būtiski pieminēt, ka “Quest 3” atbalstīs “Quest 2” spēles.

    Avots: Meta

    Kā jau tika iepriekš baumots, jaunās “Meta Quest 3” nemaksās apgrēcīgi dārgi. Ierīces cena būs sākot no 500 USD par 128 GB versiju. Tas ir krietni mazāk par “Meta Quest Pro” cenu, kas sākotnēji maksāja 1499 USD. Atgriežoties pie “Quest 3” – tās tirgū parādīsies rudenī un būs pieejamas visās valstīs, kur var iegādāties “Meta Quest 2”.

    Izziņojot jaunās VR brilles, “Meta” samazinājusi cenu iepriekšējai paaudzei. “Quest 2” šobrīd maksā sākot no 300 USD par 128 GB versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma