Web Analytics
More
    Reklāma

    Ārsti operācijas laikā izmanto “Apple Vision Pro” viedās brilles

    Jaunākie raksti

    Janvāra beigās tirdzniecībā nonāca “Apple” viedās brilles “Vision Pro“. Pa šo laiku lietotāji atklājuši daudz un dažādus pielietojumus šai ierīcei. Būtiski, ka tā nav domāta tikai satura patērēšanai, bet arī ļauj paveikt praktiskākas lietas. Piemēram, ārstu komanda Kromvelas slimnīcā Londonā mugurkaula operācijas veic ar “Vision Pro” palīdzību, apliecinot, ka šīm viedajām brillēm ir labs potenciāls kā medicīnā izmantojamai ierīcei.

    Paši ārsti operāciju laikā nelietoja brilles, tās nesāja medmāsa, gatavojoties procedūrām. “Vision Pro” tika izmantotas, lai skatītu virtuālos ekrānus, kas uzstādīti operāciju zālē, ķirurģijas instrumentus un uzraudzītu operācijas gaitu.

    Šīs brilles tika izmantotas kopā lietotni, ko izstrādājis “eXeX”. Uzņēmums izstrādā mākslīgā intelekta lietotnes, kas paredzētas ķirurgiem. Viens no Kromvelas slimnīcas ārstiem Saids Aftabs paziņojumā presei norādījis, ka tā esot patiesa privilēģija būt pirmajai komandai Eiropā, kas izmanto šo programmatūru ķirurģijā.

    Jāpiezīmē, ka šobrīd izstrādāta jau virkne medicīnas lietotņu, kas domātas “Apple Vision Pro” un palīdz ārstiem ikdienas darbā. Piemēram, uzņēmums “Stryker” radījis lietotni “myMako”, kas palīdz izstrādāt ķirurģiskus plānus gūžas un ceļa locītavas protezēšanai, izmantojot 3D modeļus un citus rīkus. Viedās brilles arī aktīvi tiek izmantotas apmācībās un praksē.

    Pirmie iespaidi par Apple Vision Pro paplašinātās realitātes brillēm

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    14.03.2024 10:44

    Hololens jau pirms 6 gadiem darīja. Neaizgāja. Redzēs vai apple spēs atdzīvināt.

    nedarata
    14.03.2024 11:20

    Virsrakstā “ārsti” vietā jābūt medmāsai.

    Reklāma