Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilo ierīču aksesuāru mazumtirdzniecības tīkls “AIOO” saņem trīs miljonus eiro un izvērsīs savu darbību Latvijā

    Jaunākie raksti

    Latvijas investīciju uzņēmuma “Merito Partners” (“Merito”) privātā kapitāla fonds tuvāko pāris gadu laikā plāno investēt trīs miljonus eiro viedtālruņu un citu mobilo ierīču aksesuāru mazumtirdzniecības tīklā AIOO. Finansējums paredzēts AIOO veikalu skaita būtiskai palielināšanai Latvijā un darbības uzsākšanai Polijā un citās Eiropas Savienības valstīs.

    AIOO mazumtirdzniecības tīklu šobrīd veido 24 veikali, kas izvietoti tirdzniecības centros visā Latvijā un piedāvā plašāko mobilo ierīču aksesuāru klāstu. Investīciju piesaiste ir iespēja vēl straujākai tīkla attīstībai – tiek plānots, ka līdz šī gada nogalei Latvijā būs vismaz 40 AIOO veikalu un tīkls tiks paplašināts arī citās ES valstīs. Ar “Merito” investīcijas palīdzību AIOO būs finanšu kapacitāte kopējo uzņēmuma mazumtirdzniecības veikalu tīklu pakāpeniski audzēt līdz vairākiem simtiem veikalu starptautiskajā tirgū.

    Reklāma

    Papildus uzņēmums šī gada aprīlī ir atvēris arī interneta veikalu un sācis mazlietotu viedtālruņu tirdzniecības un uzpirkšanas pilotprojektu.

    Kristers Kalniņš, AIOO līdzdibinātājs un vadītājs: “Mobilo telefonu un citu ierīču aksesuāri mūsdienās ir kļuvuši par obligātu priekšnosacījumu ierīces ilglaicīgai kalpošanai. Mūsu klienti novērtē iepirkšanās pieredzi klātienē un iespēju izmēģināt dažādas preces, kā arī iegādāties kvalitatīvus aksesuārus par pieejamām cenām. Tikko esam sākuši pilotprojektu piecos mūsu veikalos, kuros klientiem ir iespēja iegādāties lietotus Apple viedtālruņus. Plānojam šogad šo biznesa virzienu attīstīt visos AIOO veikalos, paralēli arī atpērkot mazlietotos tālruņus no klientiem. Šībrīža AIOO izaugsmes temps ir vidēji divi jauni veikali mēnesī, savukārt “Merito Partners” investīcija ļaus līdz gada nogalei veikalu skaitu teju dubultot un sākt darbību arī ārpus Latvijas.”

    Pašlaik AIOO komandu veido 64 darbinieki, līdz 2023. gada nogalei tiks radītas vēl vismaz 34 darbavietas dažādās Latvijas pilsētās.

    Mikus Janvars, “Merito” līdzdibinātājs un vadošais partneris: “Investīcijai AIOO saskatām būtisku atdeves potenciālu. To apliecina līdzīgu uzņēmumu straujā izaugsme Rietumeiropā pēdējo gadu laikā, kā arī AIOO dinamiskā attīstība. Uzņēmums kopš 2021. gada ir veiksmīgi attīstījis vērienīgu mazumtirdzniecības tīklu visā Latvijā, piedāvā kvalitatīvus mobilo ierīču aksesuārus par pieejamām cenām, izcilu klientu servisu un seko aprites ekonomikas tendencēm.” Darījuma rezultātā “Merito” piederēs 56% uzņēmuma akciju, 44% akciju īpašnieki ir AIOO vadības komanda un Ainārs Spriņģis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    18.05.2023 10:44

    Cepuri nost ja ar telefona vāciņiem un vadiņiem var uzraut augšā 24 veikalus ar 64 darbiniekiem. Bet par šo: “līdzīgu uzņēmumu straujā izaugsme Rietumeiropā pēdējo gadu laikā” jāpateicas Eiropas institūciju regulējumiem, kas panākuši no vienas puses, ka pērkot telefonu, nekas vairs netiek iekļauts komplektā – pat lādētājs vairs nē. Un rezultātā savairosies divtik lielāka nozare, kas tirgos mazāk vai vairāk lētus Ķīnas štruntus.

    Roberts
    18.05.2023 12:50
    Reply to  davix

    Var var nopelnīt tak neko nemaksā nopirkt ķīnā preci un pec tam plēst 9 ādas.
    Ir tads veikals motivs vini ari sāka ar powerbankām un vāciņiem. Pagaja kadi 3 vai 4 gadi un no divām īrētām 10 m2 telpām kas bija piebāstas ar kastēm. Vini pārcēlās uz divstāvīgu noliktavu + veikalu :D

    Biteme
    18.05.2023 11:02

    Kādi aksesuāri nodrošina iekārtas ilglaicīgu kalpošanu?

    Kursors.lv
    18.05.2023 11:04
    Reply to  Biteme

    Aizsargstikli un vāciņi?

    Biteme
    18.05.2023 11:17

    Nodrošina vai sekmē?

    Kursors.lv
    18.05.2023 11:20
    Reply to  Biteme

    Nu tas jau kā sanāk.

    grh
    18.05.2023 11:26

    Un kādas darbiniekiem ir algas? Rimi pārdevēja līmenī? To gan lepnajā preses relīzē neviens nepiemin. Darbinieki jau nav cilvēki un dzīvot nevēlas.

    Krotow
    18.05.2023 11:45
    Reply to  grh

    Darbiniekam arī ir iespējams pamācīties un aiziet darīt kaut ko labāk apmaksātu.

    Biteme
    18.05.2023 12:01
    Reply to  grh

    Sīkumiņu tirgotāja nišu internets ir apēdis. Pat nezinu, vai to vispār atmaksājas turēt kā fizisku veikalu. Jā, pērkot aplam dārgu iekārtu, ar ko nav pieredzes (bet tie nav telefoni, drīzāk specifiski instrumenti), ir derīgi redzēt to dzīvē, kur to demonstrē lietpratējs ar pieredzi, kuras nav vairumam cilvēku. Manuprāt, nav vajadzīgs nodarbināt cilvēku par minimālo samaksu, lai izvilktu no plaukta vāciņus vai stikliņu.
    Vienīgais, kur cilvēks pievieno vērtību – normāli uzlīmēt stiklu priekš pircēja, kas pats to neizdarīs un tad par to arī paņemt samaksu, lai apmaksātu telpas, darbiniekus utt.

    Roberts
    18.05.2023 12:56
    Reply to  Biteme

    uzlīmē diezgan labi un pie tam par velti.
    un pardevejs pie kā biju bija normāls runā patiesību nevis kaut kādus pārdošanas grāmatu bullšita tekstus ka tas parasti ir ieejot operātoru veikalos.

    Biteme
    18.05.2023 13:57
    Reply to  Roberts

    Par velti – uzlīmēšanas cena ir stikliņa cenā kas cilvēkam pēc būtības neko nemaina, izņemot tam, kurš nobrauks liekus 10km lai nopirktu stikliņu par eur1 lētāk.

    Krotow
    18.05.2023 17:06
    Reply to  Biteme

    Līmēt stikliņu darbnīcā vai veikalā ir labāk arī gadījumos ja telefons ir modeļiem ar noapaļotām ekrāna sānu malām vai gaiss mājās ir par daudz putekļains. Pirmo S9+ stikliņu pats uzliku… vairs to nevēlos darīt. No prakses nomainīt pielīmētu telefona ekrānu ir vieglāk kā jāties ar lipīga saliekta stikliņa uzlikšanu pareizā pozīcijā (citādi tūlīt apakšā būs nenovācams burbulis) un medīt putekļus vienlaicīgi.

    Last edited 11 months ago by Krotow
    Roberts
    18.05.2023 12:54
    Reply to  grh

    drusku labāka 5 eur stunda plus 850 – 1350 atkarībā cik labi māk pārdot. Tatad plus minus ap 900 eur uz rokas sanāk ja izpilda plānus. reģionā loti normāla alga.

    Dāvis
    18.05.2023 12:39

    Nu priekš kam atkal šos mēslu aksesuāru veikalus atvērt? AliExpress un amazon miljons reizes parocīgāki un lētāki

    Roberts
    18.05.2023 12:58
    Reply to  Dāvis

    viss ir diezgan relatīvi , tomer aliexpress nāk kādas 2 nedelas un var gadīties samaksāt muitu.
    piemeram savam mobilajam hardened glass stiklu par 7 eur nopirku un bezmaksas uzliksana.
    ta ka ikdienā nelieku stiklus es neticu ka es spētu bez gaisa burbuliem uzklāt.

    Krotow
    18.05.2023 13:13
    Reply to  Dāvis

    Vai ir reāla pieredze ar AliExpress un Amazon vāciņiem? :) Parocīgāki varbūt. Taču kvalitāte ir “interesanta”. Draugi intereses pēc paniekojās ar “trieciendrošajiem” stiklotajiem vāciņiem no Ali… Visi 4 saplīsa pirmajā nejaušajā kritienā uz lamināta vai flīžu grīdas.

    Skābene
    18.05.2023 16:46
    Reply to  Krotow

    Tas pats ar samsung oriģinālajiem vāciņiem par 20+ euro. Protams, var tos pašus 20 EUR investēt 5-6 dažādos vāciņos no Aliexpres un gan jau 1 vai 2 no tiem visiem būs lietojams. :)

    Krotow
    18.05.2023 17:00
    Reply to  Skābene

    Gan jau plīst arī oriģinālie vāciņi. Taču iespēja ka paveiksies, oriģinālajiem ir lielāka. Vismaz man ar Samsung S9+ oriģinālo vāciņu un aizsargstikliem ir paveicies. Oriģinālais vāciņš ar atlokāmu peciņu maksāja laikam 34€ un 4+ gadu laikā kritis neskaitāmas reizes uz dažādām virsmām, ieskaitot flīzes, asfaltu un betonu. Pēdas uz stūriem ir mazliet pamanāmas un firmas uzraksts no lietošanas padilis, taču nekas nav atplīsis vai ieplaisājis un no malas ātri paskatoties, izskatās gandrīz kā jauns. Stiklus mainīju 2x. Vienreiz pēc nejaušas apsēšanas uz telefona un otrreiz pec telefona kritiena uz ielas “ar seju uz leju”. Pašam telefonam attiecīgi nekadu plaisu u.tml. seku nav. Tāpec IMHO reizēm oriģināli atmaksājas.

    davix
    18.05.2023 14:37
    Reply to  Dāvis

    Ja dzīvo Rīgā, neviens Latvijā pieejamais interneta veikals nenodrošina parocīgāku iegādi par fiziska veikala apmeklējumu, kurā uz vietas iespējams apskatīt un uzreiz nopirkt konkrēto preci.

    Vairums interneta veikalos solītais “pērc šodien, saņem rīt” var pārvērsties līdz 1-2 nedēļu gaidīšanai (ja vēl pa vidu iekrīt nedēļas nogale). Nepieciešamajai minimālajai pirkuma maksai EUR 20. Tad jārēķinās ar pēkšņu zvanu no kurjera darbadienas 11:00 ar jautājumu, vai gadījumā neesat uz vietas mājās pēc 15 minūtēm.

    Roberts
    18.05.2023 12:52

    Man drīzāk interesē kā viņi taisās ienākt polijas tirgū jo polijai tomēr ir daudz lielaka logistika.

    Lupins
    18.05.2023 20:33

    Te izskatās pēc shēmas, ka investīciju fonda darbinieki no fonda izmet naudu uz saviem projektiem.
    Jo nekadu unikalitāti te redzēt neredz.

    Reklāma