Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” investē vēl 2,75 miljardus dolāru mākslīgā intelekta uzņēmumā “Anthropic”

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada septembrī e-komercijas gigants “Amazon” paziņoja, ka plāno investēt četrus miljardus dolāru mākslīgā intelekta (MI) startapā “Anthropic”. Šis uzņēmums vislabāk pazīstams ar saviem MI robotu “Claude”, sastādot nopietnu konkurenci “Google” un “OpenAI”. Līdz šim “Amazon” šajā uzņēmumā bija ieguldījis 1,25 miljardus dolāru, taču nupat pazinojis, ka investējis arī atlikušos 2,75 miljardus USD, tādējādi izpildot savas saistības.

    27. marta ziņojumā “Amazon” paziņoja, ka pēc papildu 2,75 miljardu dolāru investīcijām tam tagad pieder mazākuma īpašnieka statuss šajā uzņēmumā. Darījuma ietvaros abas puses vienojās, ka “Amazon” saņems daļu “Anthropic” akciju. Tāpat atsevišķā līgumā norādīts, ka “Anthropic” turpinās izmantot “Amazon Web Services” (AWS) savām apjomīgākajām skaitļošanas vajadzībām. Piemēram, uzņēmums izmantos AWS “Trainium” un “Inferentia” čipus, lai izveidotu, apmācītu un palaistu savus nākotnes MI modeļus.

    Reklāma

    Līdztekus paziņojumam par investīcijām “Anthropic”, “Amazon” laidis klajā MI palīgu uzņēmumiem Amazon Q, kas spēj tērzēt, risināt problēmas, veidot saturu u.c. biznesam noderīgas funkcijas.

    Kas attiecas uz “Anthropic” – to 2021. gadā dibināja bijušie “OpenAI” darbinieki. Marta sākumā “Anthropic” palaida savu MI robota jaudīgāko versiju “Claude 3“, kas var arī analizēt attēlus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma